vineri, august 19, 2022

Vaccinul Covid la copii. Adolescenții vor avea prioritate la vaccinarea anti-COVID-19 la începutul săptămânii viitoare, pentru a se marca și astfel 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului.

Tinerii cu vârste între 16 și 18 ani sunt cei cărora li se adresează evenimente de tip maraton programate mâine și poimâine. Peste câteva zile se va putea trece și la imunizarea copiilor de peste 12 ani, iar programările se vor putea face de mâine pe platforma online.

Te-ar mai interesa: Doamnelor, aceste exerciții să NU vă lipsească din...

Minorii au însă nevoie de consimțământul informat al părinților, a precizat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, prezent la o caravană a vaccinării în județul Suceava.

”Copiii nu fac forme grave, dar transmit”

”Am avut o persoană de 17 ani care nu avea consimțământul familiei și urma să-l aducă ca să putem să o vaccinăm. Copilul ca să fie vaccinat trebuie să aibă consimțământul părintelui. Sper să înțeleagă că și asta este o componentă importantă pentru că, chiar dacă copiii nu fac boală  sub formă gravă, ei transmit.

Noi ne pregătim și ne vaccinăm, nu pentru că acum stăm bine, ci pentru a preveni o nouă situație în viitor și pentru a preveni pentru ca o nouă variantă sau una dintre variantele care se răspândesc mai rapid să intre și să înceapă să crească numărul cazurilor. Cu cât ne vaccinăm mai mult, avem șansa să controlăm situația și să revenim la normalitate mai repede,” a declarat Raed Arafat, potrivit Rador. 

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private