Sari la conținut

Probleme la platforma de vaccinare. Situația inedită cu care se confruntă acum Institutul Marius Nasta

Platforma Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru programarea la vaccinarea anti-COVID s-a confruntat cu probleme și în această dimineață. Primele probleme au apărut în cursul zilei de ieri, duminică 17 februarie.

”Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineață”, anunță STS.

Potrivit sursei citate, echipa de dezvoltare a platformei lucrează în acest moment astfel încât cei care doresc să se vaccineze să se poată înscrie în cel mai scurt timp posibil.

”Vom reveni cu informații de îndată ce platforma va fi disponibilă pentru public. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se menționează în finalul comunicatului de presă.

Dr. Beatrice Mahler, managerului Institutului „Marius Nasta” din Capitală, a vorbit despre problemele cu care se confruntă medicii din cauza faptului că platforma de vaccinare nu mai funcționează.

Dr. Beatrice Mahler, managerului Institutului „Marius Nasta” din Capitală, susține că s-au format cozi deoarece s-au programat pentru vaccinare mult mai mulți oameni. O parte dintre ei s-ar fi programat telefonic, iar alții pe platformă, numărul celor programați ajungând să fie dublu față de cel normal. Totodată, pentru că platforma de vaccinare nu funcționează, medicii sunt nevoiți să introducă datele manual.

„Au fost unele probleme în cursul dimineții. Cele mai multe au venit nu neapărat din cauza faptului că nu funcționează platforma, pentru că putem introduce datele manual, ci legate de faptul că s-au programat un număr mai mare de persoane decât cele pe care am fi putut să le gestionăm. A fost o aglomerație un pic mai mare pentru că din informațiile pe care le-am primit de la cei care au venit să se vaccineze, o parte s-au programat telefonic, iar o parte s-au programat pe platformă, astfel că numărul persoanelor care s-au prezentat a fost dublu. Gestionăm situația în acest moment.

Lumea a înțeles că suntem aici și vom sta aici astfel încât toți cei ajunși la Marius Nasta să primească doza de vaccin. În mod normal centrul poate să vaccineze 192 de persoane pe zi, dar probabil că astăzi vom depăși 300. Lumea înțelege momentul, dar este neplăcut într-adevăr să te prezinți la un centru de vaccinare, să știi că ești programat și să vezi că la aceeași oră cu tine mare este programat cineva. Noi am suplimentat numărul de personal din centru pentru ca fiecare să beneficieze de procedura completă.” a declarat Beatrice Mahler în direct la RealitateaPlus.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel