joi, martie 30, 2023

Probleme privind calitatea la uzina Johnson & Johnson. Grupul farmaceutic Johnson & Johnson a declarat miercuri că a găsit o problemă de calitate la o fabrică din Baltimore, ce duce la îngreunarea procesului de fabricare a vaccinului cu doză unică împotriva coronaviruslui, conform CNN.

New York Times a raportat miercuri că muncitorii de la Emergent BioSolutions, fabrica din Baltimore care fabrică vaccinul Covid-19 al Johnson & Johnson, au amestecat accidental unele dintre ingrediente, distrugând până la 15 milioane de doze potențiale de vaccin.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

Lotul respectiv nu a ajuns în etapele finale ale procedurii de fabricare a vaccinului, a asigurat compania americană. Precizările Johnson & Johnson vin după ce tot miercuri cotidianul New York Times a scris că circa 15 milioane de doze din vaccinul produs de aceasta au fost distruse în mod accidental, dintr-o „eroare umană”, după ce nişte angajaţi ai fabricii au amestecat ingredientele incorect, livrările de vaccin întârziind în consecinţă.

Fabrica unde s-a întâmplat acest lucru aparţine societăţii Emergent BioSolutions, care este partener de fabricaţie atât pentru Johnson & Johnson, cât şi pentru AstraZeneca, al cărei vaccin nu a fost deocamdată autorizat în Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Rafila vrea reglementarea taxei clawback pentru a ...

Johnson & Johnson a declarat într-o declarație adresată CNN că procesul de control al calității la fabrică a identificat „un lot” de substanță medicamentoasă care nu îndeplinește standardele de calitate. Lotul în cauză a făcut parte dintr-o testare și o verificare a calității. Site-ul nu este încă autorizat de FDA pentru a produce substanța medicamentoasă utilizată în vaccin.

Te-ar mai interesa: Dr. Radu Berceanu, medic oncolog cu performanțe în...

„Acest lot nu a fost niciodată avansat la etapele de umplere și finisare ale procesului nostru de fabricație”, se menționează în declarația prin e-mail a companiei către CNN.

Johnson & Johnson a asigurat totodată că cele peste 20 de milioane de doze de vaccin promise SUA până miercuri sunt în curs de livrare, precum şi cele 24 de milioane prevăzute până la sfârşitul lui aprilie. Johnson & Johnson a asigurat că dozele de vaccin sunt în conformitate cu standardele de sănătate impuse, loturile fiind produse în Olanda.

Te-ar mai interesa: Avertismentul specialiştilor: O boală CARDIACĂ poa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private