Sari la conținut

Problemele în dormitor ale bărbaților pot ascunde o boală gravă

Aproape fiecare barbat a avut sau va avea macar o data in viata o problema….de dormitor. Potrivit unui studiu realizat in 2006, 3% dintre barbatii cu vârste intre 15 si 25 de ani intampina acest tip de probleme. In acelasi timp, 10% dintre barbatii pana la 35 de ani si 22% dintre cei care se apropie de varsta de 50 de ani au o astfel de problema.

Prof. dr. Nicolae Calomfirescu, sef al Sectiei de Urologie a Spitalului Dimitrie Gerota, spune ca “disfunctiile erectile sunt de doua tipuri. La tineri, disfunctia apare in urma unor probleme psihologice, in timp ce la adulti aceasta apare in urma unei stari de boala provocata de un stil de viata dezorganizat.

Disfunctiile erectile la barbatul adult pot fi provocate de diabetul zaharat, de obezitate, de bolile cardiovasculare si de tratamentele specifice sau de afectiunile psihice. Şi barbatii care fumeaza excesiv sau au consumat mai mult de jumatate de litru de alcool pe saptamâna in timpul vietii pot avea probleme cu erectia”. Medicul a adaugat ca aceste probleme apar si la barbatii care sufera de hepatita cronica sau de insuficienta hormonala.

“Erectia este un marker al starii de sanatate a individului. De aceea, atunci când un barbat constata ca are o problema de erectie trebuie sa consulte imediat medicul. De multe ori, la un astfel de control se descopera ca pacientul sufera de o boala la fel de grava, cum ar fi diabetul sau hepatita.

Persoana care sufera o disfunctie erectila nu trebuie sa se inchida in sine, ci trebuie sa stie ca, daca va urma un tratament cât mai repede posibil, sansele de imbunatatire a calitatii vietii de cuplu vor fi mult mai mari. Daca nu se trateaza la timp afectiunea poate ramâne permanenta”, a mai adaugat medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.