joi, august 18, 2022

Spitalul bucureștean care se poate mândri cu o nouă intervenție în portofoliul său, destinată pacienților cu anumite afecțiuni cardiace și care nu se realizează la multe spitale din Europa.

Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti devine unul dintre puţinele centre din Europa unde se face chirurgie cardiacă endoscopică. Pacienţii pot fi operaţi în Blocul Operator Central, unde există aparatura de ultima generaţie necesară acestui tip de intervenţie – a explicat coordonatorul echipei medicale, doctorul Cătălin Constantin Badiu. El spune că este vorba de o tehnică superioară chirurgiei cardiace minim invazive.

Te-ar mai interesa: Atenție la fibromul uterin! Poate da complicații g...

Pacienţii cu anumite boli cardiace vor putea fi operaţi printr-o procedură endoscopică la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Intervenţia chirurgicală este mai simplă, iar recuperarea mult mai rapidă pentru pacienţi, întrucât oasele toracelui nu sunt afectate deloc. Coordonatorul echipei medicale, doctorul Cătălin Badiu, a explicat pentru Rador cum decurge această procedură.

”Pe lângă incizia cu care operăm pacientul mai facem una mică, prin care introducem endoscopul, cu care intrăm până la nivelul structurii cardiace respective, pentru a vedea exact zona care trebuie operată. Camera cu ajutorul căreia sunt redate pe monitor structurile cardiace nu numai că măreşte zona operată, dar o şi redă tridimensional. Procedura endoscopică de tratare a valvei mitrale e un beneficiu real şi semnificativ pentru pacient, deoarece structurile osoase ale toracelui nu sunt afectate deloc.” Medicul a mai adăugat că astfel de operaţii nu pot fi făcute tuturor pacienţilor care suferă de o boală a valvei mitrale.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Prin introducerea operaţiilor de chirurgie cardiacă endoscopică, Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti devine unul dintre puţinele centre din Europa unde se practică acest gen de intervenţii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private