Sari la conținut

Procese pe bandă rulantă, la Botoșani. Sute de angajați de la „Mavromati” au dat spitalul în judecată pentru neacordarea de sporuri

holurile spitalului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Spital

Procese pe bandă rulantă, la Botoșani. Sute de angajați de la „Mavromati” au dat spitalul în judecată pentru neacordarea de sporuri.

Pe 9 martie, în România a fost ridicată starea de alertă. În urma pandemiei de coronavirus au rămas, însă, probleme importante în cadrul sistemului medical care abia încep să iasă la iveală.

Lucrătorii din sistemul medical sunt nemulțumiți pentru că, deși s-au acordat anumite sporuri pentru personalul din prima linie, din cauza legilor interpretabile sau chiar a fondurilor insuficiente, aceștia nu și-au primit drepturile bănești cuvenite.

Procese pe bandă rulantă, la Botoșani. Sute de angajați de la „Mavromati” au dat spitalul în judecată pentru neacordarea de sporuri

Așa se face că acum s-a ajuns în punctul în care spre exemplu angajații de la Spitalul Județean „Mavromati” s-au adresat instanței prin intermediul sindicatului.

Uniunea Sindicală Județeană Sanitas a deschis procese pentru neacordarea unor sporuri, dosarele fiind înregistrate pe rolul Tribunalului Botoșani.

„Sunt două tipuri de dosare, unul  pentru sporul de 30%  și un spor de condiții deosebite de muncă între 55 și 85% datorate efectului pandemiei”, a declarat Elena Temciuc, președinte Uniunea Sindicală Județeană Sanitas, potrivit botoșaneanul.ro.

Fiind foarte mulți angajați, procesele sunt pe serii, la ultimele dosare înregistrate pe 7 martie 2022 fiind peste 70 de reclamanți. Vor mai fi însă și alte dosare care au ca obiect „drepturi bănești”.

În principal, nemulțumirile sunt în rândul asistentelor și infirmierelor.

„În total cred că am în jur de 500 de angajați”, a mai spus Elena Temciuc.

Pentru sporul de 30% din salariul de bază, liderul sindical susține că are deja câteva hotărâri favorabile și așteaptă motivarea instanței. Eșalonarea plății se face pe parcursul a cinci ani.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel