Sari la conținut

Prof. Adrian Streinu-Cercel: Primele semne care dezvăluie că am putea fi infectați cu Omicron. Care este riscul de spitalizare?

Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Adrian Streinu Cercel
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Preşedintele Comisiei de Sănătate a Senatului, Adrian Streinu Cercel

Deși restricțiile anti-COVID au fost eliminate, acest lucru nu înseamnă că pandemia s-a încheiat. Pentru a ne proteja pe noi, dar și pe cei din jur, este necesar să fim în continuare informați despre acest virus.

Varianta Omicron încă este dominantă. majoritatea cazurilor raportate fiind cauzate de această tulpină. Sigur, această tulpină a pus câteva semne de îngrijorare, dar specialiștii susțin că este mult mai blandâ, în comparație cu Tulpina Delta.

De asemenea, deși vaccinurile anti-COVID au avut o eficacitate redusă în fața variantei Omicron, acestea oferă, încă, o protecție semnificativă, de 94%.

Toată lumea știe că Omicron se manifestă altfel, însă care sunt aceste simptome specifice?

Primele semne ale infectării cu Omicron

Prof. Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit la Antena 3 care sunt principalele semne care ar putea dezvălui o posibilă infecție cu Omicron.

„La nivelul studenților care s-au infectat cu această tulpină Omicron s-au plâns de dureri în gât, ca şi cum ar face o angină sau o faringită, acesta fiind principalul motiv pentru care s-au dus la doctor.

Majoritatea formelor care sunt date de aceste infecții cu SARS-CoV-2 sunt forme asimptomatice sau ușor simptomatice. Si un procent de 5% poate ajunge să fie un procent de boală severă respectiv critică care să ajungă la terapie intensivă”, spune prof. Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

Cu atât mai mult, profesorul susține că este important să reținem cu cine ne întâlnim și cercurile în care ne petrecem timpul pentru a depista mai ușor infețciile.

Igiena, foarte importantă

Ce ne rămâne de făcut? Păi după doi ani de pandemie știm ce avem de făcut.

Trebuie să ne spălăm cu apă şi săpun pentru că ne decontaminează particulele infectante de pe mâini. 94% din toate particulele care conţin acizi nucleici din oceane sunt reprezentate de particule virale.

Ca să știm despre ce vorbim. Şi asta a fost cu multe milioane de ani înaintea nostă pe Terra. Deci știu foarte bine ce au de făcut pe acest pământ”, a mai explicat profesorul Adrian Streinu-Cercel la Antena 3.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel