Sari la conținut

STUDIU: Trei doze de ser au oferit o protecție de 94% în perioada Omicron

Din cuprinsul articolului

Varianta Omicron este cea mai contagioasă variantă descoperită de cercetători. Bineînțeles, acest lucru a ridicat și anumite îngrijorări, mai ales în privința eficienței vaccinurilor.

Cercetătorii au susținut, atunci când varianta Omicron a fost descoperită, că vaccinurile anti-COVID dezvoltate până în acest moment nu vor fi la fel de eficiente împotriva acestei tulpini.

Totuși, ulterior, au concluzionat că vaccinurile oferă mai multă protecție în cazul unei infectări, spre deosebire de anticorpii produși în urma infecției.

Cu atât mai mult, specialiștii au subliniat faptul că vaccinurile ar putea o eficacitate mai redusă în fața Omicron, dar oferă o protecție suficientă și nu ar trebui să evităm vaccinarea din această cauză.

Un nou studiu dezvăluit că, de fapt, vaccinurile au oferit o protecție de 94% în perioada Omicron.

Vaccinurile oferă 94% protecție

Studiul a fost menționat de Ro Vaccinare, pagina oficială a campaniei de vaccinare anti-COVID.

„Nou studiu CDC: vaccinarea împotriva COVID-19 a continuat să fie extrem de eficientă în protejarea adulților împotriva formelor severe sau decesului atunci când varianta Omicron era dominantă.

  • Vaccinarea cu 2 sau 3 doze de vaccin ARNm a redus cu 90% riscul de a dezvolta o formă severă sau de a muri din cauza COVID-19.
  • Vaccinarea cu 3 doze de vaccin ARNm a oferit o protecție de 94% în perioada Omicron.
  • Vaccinurile ARNm COVID-19 rămân extrem de eficiente în prevenirea celor mai severe forme de COVID-19.
  • Recomandăm ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19.
  • Cea mai bună protecție a fost pentru adulții care au primit o a treia doză”, dezvăluie studiul, potrivit RO Vaccinare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel