Categories: Ştiri sănătate

Prof. Ciurea: Trebuie să mâncăm ce am învățat să mâncăm în copilărie

Profesorul Vlad Ciurea a fost întrebat în cadrul unei emisiuni cât de sănătos este consumul de slănină cu ceapă. Iată răsăunsul neurochirurgului.

„Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre și cer”, spune Prof. dr. Vlad Ciurea.

„Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!”

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Profesorul Vlad Ciurea a vorbit în nenumărate rânduri despre alimentele care fac rău creierul. Există un produs care ocupă primul loc pe această listă!

Potrivit Antena 3, neurochirurgul Vlad Ciurea spune că a folosit ani de zile zahăr şi l-a eliminat treptat. Profesorul a declarat că în general foloseşte miere şi îşi ia aportul de zahăr din fructe.

„Toate aceste glucide în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase”, a avertizat Vlad Ciurea, adăugând că şi sarea excesivă dăunează.

Vlad Ciurea: Zahărul, alimentul pe care să nu-l consumi niciodată!

„Toate tocăturile, eu vorbesc de creier nu de burtică, burtica e foarte fericită, toate tocăturile fac rău. Toți cârnații ăia grași și așa mai departe. Toate sarmalele chiar. (…) Tot sângele se duce în abdomen, acolo începe o digestie grea de tot”, a mai spus Alexandru Vlad Ciurea la Sinteza Zilei.

Ce adaugă profesorul Ciurea în cafea

Profesorul Vlad Ciurea subliniază că zahărul rafinat este extrem de toxic și a dezvăluit cum își îndulcește cafeaua în fiecare dimineață.

”Zahărul este un toxic. Zahărul adevărat, ăsta super, super rafinat, este toxic. Am încercat și eu cu stevia, nu mi-a plăcut.

Acum am găsit aceste pliculețe cu zahăr verde. Sau dacă fac cafea, până mă pregătesc, cafeaua se răcește, pentru că nu ai voie în cafea fierbinte, și pun miere. Mierea este miere”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Recent Posts

Încep lucrările la 20 de spitale din cele 27 de obiective acceptate la finanţare din PNRR

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că vor începe lucrările la 20 de spitale din…

14 minute ago

7 motive pentru care te doare urechea. Când semnalează o problemă de sănătate subiacentă?

Durerea de ureche, cunoscută sub numele medical de otalgie, este cauzată de o multitudine de…

53 de minute ago

Categoria de pensionari care vor primi pensia dublată. Câți ani au muncit?

3.000.000 de pensionari primesc pensii mărite în luna septembrie. În acest moment, există un proces…

o oră ago

Recalcularea pensiilor s-a încheiat. Dacă ai lucrat sub acest număr de ANI nu primești niciun BAN în plus

Se pare că recalcularea pensiilor s-a încheiat, deoarece directorul Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu,…

2 ore ago

Horoscop 23 mai 2024. Linişte şi energie bună pentru Capricorni, iar Taurii sunt suprasolicitaţi

Horoscop 23 mai 2024. Linişte şi energie bună pentru Capricorni, pe când Taurii sunt suprasolicitaţi.…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar