vineri, august 19, 2022

Spirtul nu distruge coronavirusul. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului ”Matei Balș”, a declarat că spirtul medicinal nu este un dezinfectant eficient, în cazul coronavirusului. Medicul infecționist a explicat că trebuie să folosim substanțele pe bază de alcool dar care sunt biocide sau cele  pe bază de clor.

Spirtul nu distruge coronavirusul

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, miercuri, la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Revoltător! O mamă și copilul său a fi fost înjura...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private