luni, noiembrie 29, 2021

Românii care vin acasă, de Paște ar putea avea o surpriză. Prof. Adrian Streinu-Cercel le transmite românilor din Italia care vor să petreacă Paștele acasă, că ar putea fi izolați la domiciliu și chiar carantinați, mai ales dacă

Te-ar mai interesa: BioNTech a anunțat că începe să lucreze la un vacc...

vin din zone cu epidemie de coronavirus. Ministrul intermir al Sănătății, dr. Victor Costache recomandă, de asemenea limitarea deplasărilor. 

”Dacă nu au o nevoie anume să vină, să nu vină, dacă trebuie să vină în mod obligatoriu să ia în calcul că ar putea fi izolați la domiciliu. Dacă vin din anumite arii în ajun de Paște, s-ar putea să aibă o surpriză, în funcție de evoluția contextului epidemiologic, să fie puși în izolare la domiciliu sau chiar în carantină instituționalizată dacă vin din zone unde există în circulație acest virus. Deci, e văzând și făcând.

Românii care vin acasă,

Te-ar mai interesa: „Îmi place să merg la restaurant și la mall”. Bian...

de Paște, din zone la risc, carantinați

Evident că dacă vor să vină acasă nu-i poți opri, dar s-ar putea să nu stea acasă cu cei dragi de Paște, ci să stea în în carantină sau în izolare la domiciliu, fără contact  cu cei din interior. Dacă cineva își imaginează că nu avem acces la toate datele se înșeală, nu mai e nimic secret în această lume,  în condiții speciale avem acces la toate datele, e o problemă de sănătate publică la nivel global,” ”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel la Medika Tv.

Ministrul interimar al Sănătății Victor Costache a fost întrebat, de asemenea miercuri, cum vede

Te-ar mai interesa: VIDEO. Cum se realizează testul de salivă la copii...

faptul că, în perioada următoare, de Paște, mulți români din Italia ar putea fi tentați să se întoarcă acasă, deși există pericolul coronavirusului.

”Este bine în această perioadă să înțelegem contextul în care ne aflăm și să ne limităm deplasările. Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv … sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar recomandarea noastră este să limităm deplasările.” – a transmis Victor Costache.

Situația actuală

Astăzi, 5 martie, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 38 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru

Te-ar mai interesa: Omicron, pe cale să provoace o nouă pandemie?! Med...

a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11311 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.
Vă reamintim că pe teritoriul României au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Un pacient, primul depistat pe teritoriul țării noastre ca fiind pozitiv, este considerat vindecat după ce două teste au ieșit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat.
Ceilalți 5 pacienți sunt internați la Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, starea acestora de sănătatea fiind în acest moment bună.

Te-ar mai interesa: Noi restricții vor fi adoptate în perioada următoa...

În cursul zilei de ieri, 4 martie, au fost înregistrate 69 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1011 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.
Anchetele epidemiologice la Suceava și Timișoara continuă pentru a identifica toate persoanele cu care pacienții depistați pozitiv ieri au intrat în contact.
Rudele persoanelor depistate pozitiv sunt sfătuite să respecte regulile de carantină și izolare și să nu încerce să viziteze pacienții internați, pentru că aceștia stau în izolare completă până când sunt declarați vindecați.
Cei doi cetățeni români infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și internați într-un spital din Japonia au fost declarați vindecați și vor fi externați. Cetățenii români se vor întoarce în țară.
În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.
Astfel, până la data de 4 martie 2020, au fost raportate 3.351 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAŢI*
Italia 2502 80 276
Franţa 212 4 12
Germania 196 0 16
Spania 151 0 2
Regatul Unit 51 0 8

 

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 4 MARTIE 2020
CAZURI CONFIRMATE DECEDAȚI VINDECAȚI*
93.076 3.202 51.026

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri