vineri, iunie 2, 2023

Aditivii alimentari sunt substanțe chimice, dezvoltate în laborator, folosite cu scopul de a îmbogăți gustul și mirosul produselor alimentare, dar și termenul de valabilitate.

Aceste substanțe pot afecta sănătatea generală, mai ales dacă sunt consumați în mod frecvent. Pentru a-i evita este important să citești eticheta, dar și să recunoști cei mai nocivi aditivi.

Totuși, aceste produse predomină comerțul. Nu de multe ori putem găsi produse 100% naturale, care să nu conțină nimic din ceea ce înseamnă aditivi și adaos de sare și zahăr.

Te-ar mai interesa: Vitamine pentru slăbit. Stimulează metabolismul și...

Totuși, trebuie să încercăm să consumăm tot mai multe produse de origine naturală, bio, și să limităm treptat consumul produselor care conțin aceste substanțe toxice pentru organism.

Unul dintre cei mai nocivi aditivi alimentari

Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, renumit neurochirurg, dezvăluie care este unul dintre cei mai nocivi aditivi alimentari și, de asemenea, care este cel mai sănătos „supliment”.

„Cel mai bun „supliment alimentar” pentru organism este mâncarea cât mai naturală. Cea de la țară, dacă se poate, de la micii producători. O mâncare ținută cât mai puțin la congelator, fără aditivi, fără coloranți.

Te-ar mai interesa: 7 boli pe care poți să le moștenești de la părinți...

Pentru că, pe lângă apă, odihnă și oxigen, și mâncarea este importantă pentru creierul nostru. E bine de știut că mâncarea procesată vine uneori „la pachet” cu surprize neplăcute pentru organism, celebrele E-uri. Unele sunt teribil de periculoase. Am colaborat la scrierea unui Ghid de buzunar chiar pe această temă.

Un exemplu: E 951, îndulcitor și potențiator de arome sintetic. Este de aproape 200 de ori mai dulce decât zahărul! Se descompune, printre altele, în acid aspartic. Acesta suprastimulează neuronii, până la epuizare și distrugere. Prin urmare produce migrene, amețeli, oboseală cronică și multe altele. Nu întâmplător este interzisă utilizarea acestui E 951 în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Din păcate, educația alimentară este redusă la noi… Produsele fast-food și în general mâncarea procesată sunt la îndemână și la prețuri mici. Recomand să fim atenți la acest aspect în îngrijirea copiilor, adolescenților și tinerilor noștri”, scrie neurochirurgul pe o rețea de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private