Sari la conținut

Prof. Dr. Vlad Ciurea își începe ziua cu această băutură: În fiecare dimi­neață, pe sto­ma­cul gol

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea

Prof. Dr. Vlad Ciurea își începe ziua cu această băutură. Neuorochirurgul are un program bine pus la punct și bea, în fiecare dimineață, pe stomacul gol, acest tip de apă.

„În primul și în primul rând, de aer curat. Aerul de pe planeta asta nu mai e de foarte multă vreme curat. Iar în București, e de-a drep­tul toxic. (…) Ne tăiem singuri oxigenul vital, iar apoi mergem și ne plângem la medici.

Aerul de calitate nu poate fi suplinit de nimic. Nu ne rămâne decât să ieșim cât mai des în natură. Apoi, avem nevoie de apă. Apa hidratează și spa­lă organismul.

Prof. Dr. Vlad Ciurea își începe ziua cu această băutură: Eu beau, în fiecare dimi­neață, două pahare mari de apă alcalină pe sto­ma­cul gol. Niciodată rece sau cu gheață. Și fac tot posibilul ca, în restul zilei, să beau cei doi litri regulamentari. În al treilea rând, creierul are nevoie de mișcare.

Orice mișcare a noastră este reflectată di­rect în creier

„Mă mișc, deci exist” ar suna dictonul lumii de azi. Orice mișcare a noastră este reflectată di­rect în creier. Dovada că așa stau lucrurile este aglomerarea de centri nervoși din talpa piciorului, care sunt direct conectați cu în­tregul organism și care sunt sti­mulați la fie­care pas. Pe baza lor s-a dezvoltat refle­xo­terapia.

Dacă nu putem face mișcare zilnic, să facem măcar masaj în talpa pi­ciorului sau pe palme. Masajul efectuat pe partea stângă a mâinii ac­tivează partea dreaptă a cre­ierului și invers. În al patrulea rând, trebuie să-i dăm creierului să mănânce”, a spus Vlad Ciurea.

Ce obiceiuri are Vlad Ciurea

„Am grijă să iau anumite suplimente cu extrase de plante și vitamine care mie îmi fac bine. (…) În rest, îmi respect disciplina pe care mi-am făcut-o de-o viață. Încerc să nu-mi aglomerez ziua, să-mi programez efortul intelectual.

Țin foarte mult ca, la finalul unei zile în care am fost și la spital, și la televizor, și cu studenții, ca să finalizăm diverse proiecte, să mă­nânc relaxat, fără să aduc problemele la masă.

Une­ori, beau un pahar de vin, cât să las deoparte obo­seala de peste zi”, a mai spus, pentru Formula As, Vlad Ciurea. „La 9 și ceva mă culc deja, fără Net­flix, breaking-news, facebook sau altele. Nu mă culc niciodată cu grijile de peste zi”, a mai spus acesta.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel