Sari la conținut

Prof. Ghe. Mencinicopschi: Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional

Cel mai bun magiun! Ajută enorm tot organismul. Renumitul medic Gheorghe Mencinicopschi explică de ce magiunul nu trebuie să conțină zahăr. Mai mult, cercetătorul spune cum ar trebui consumate fructele.

Mulți vor fi uimiți! Gemul de prune este un desert rafinat și parfumat. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce invariabil aminte de gustul copilăriei. oamenii îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism.

Dacă este preparat fără zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți, afirmă cercetătorul.

Așadar, nu uitați de sfaturile cercetătorului când feți prepara magiunul: „Mărul, prunele, perele sunt excelente. Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți. Kiwi, portocalele vi le recomand cu căldură, însă nu sub formă de sucuri, ci fructul ca atare.”, spune medicul, potrivit voxbiz.ro.

Mencinicopschi, despre cum ar trebui consumate fructele

”Micuții trebuie învățați să le mănânce cu totul pentru că acele ațișoare din portocale conți xiloză, excelentă pentru digestie. Strugurii trebuie de asemena mâncați cu tot cu coajă.”, a mai spus medicul.

Ce legume recomandă Mencinicopschi copiilor?

„Broccoli, varza creață, ridichile, guliile, varza de Bruxelles sunt de asemenea legume excelente pentru copii. Încercați să le introduceți în dietă și muștarul adevărat, cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene. Poate fi pus peste carne”, mai recomandă expertul în nutriție.

Mencinicopschi a menţionat, totodată, că un alt mit care trebuie demontat este legat de consumul a cel mult unul sau două ouă pe săptămână, în realitate studiile arătând, de fapt, altceva.

Mese bogate în grăsimi

„Astăzi, adevărata ştiinţă a nutriţiei arată că mesele noastre trebuie să fie foarte bogate în grăsimi de origine animală. Este o dietă care astăzi se cunoaşte sub denumirea de dietă ketogenică, adică în care grăsimile ar trebui să fie de peste 50% din alimentele pe care le consumăm.

Dintre grăsimile vegetale sunt recomandate uleiul de măsline extravirgin, dar neapărat presat la rece, precum şi uleiul de cocos, care are nişte acizi graşi buni. La micul dejun, de exemplu, cel mai indicat a se mânca sunt ouăle, deşi acestea sunt cumva intrate în dizgraţie.

Sunt foarte mulţi care spun să nu se consume mai mult de un ou sau două pe săptămână. Părerea mea este că se pot mânca şi cinci ouă pe zi, e adevărat în prima parte a zilei şi pregătite sănătos – adică fierte sau prăjite în grăsime de porc sau în unt cu 99,7% grăsime.

S-au făcut cercetări în Statele Unite în care un grup de voluntari de 10.000 de oameni au primit în fiecare zi 18 ouă, iar după o jumătate de an nu au avut nicio problemă. Ficatul gras şi colesterolul alimentar nu au nicio legătură cu boala cardiovasculară şi cu boala cerebovasculară. Problema sunt carbohidraţii care în ficat se transformă în trigliceride şi fac ficatul gras”, a menţionat Mencinicopschi.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel