Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: aceasta este băutura care împiedică apariția Alzheimer

Efectele benefice ale ceaiului verde
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Băutura-minune care ne protejează creierul

Marele profesor neurolog Vlad Ciurea a dezvăluit băutura-minune pe care creierul nostru o iubește. În plus ne proteajeazî de o sumedenie de boli, printre care și Alzheimer.

„Trebuie să bem apă. Toți uităm. Apa ne spală, ne curăță organismul, ne curăță creierul. De asemenea, se știe din vechime: există un tratament cu ceaiuri în Alzheimer, de prevenție.

Și se insistă asupra ceaiurilor care fac prevenție, că sunt bune pentru celula nervoasă. Nu realizezi… Se spune că favorizează un anumit metabolism, că ceaiurile au microelemente care circulă”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Vlad Ciurea: Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer

Este vorba despre ceaiul verde, o băutură cu efecte miraculoase asupra celulelor nervoase. Prof.dr. Vlad Ciurea a povestit că a aflat acest lucru de un vestit profesor din Hanovra, care după orice masă bea ceai verde.

”Ceaiul verde este bun pentru Alzheimer. Este un vestit profesor la Hanovra, care după orice masă bea ceai verde. Și l-am întrebat ”De unde, domnule profesor?” și mi-a spus ”Nu de acum, eu sunt zoroastru” și îi spun ”Ce, zoroastru?”. Și în religia noastră spune așa ceva. De ce spune asta? Tot ancestral. S-a acumulat în Persia această gândire, această religie și spune acest lucru.

În religie spune că trebuie să bei ceaiuri care îți curăță organismul și îți fac creierul limpede”, a adăugat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Beneficii pentru sănătate ale ceaiului verde

Ceaiul verde poate ajuta la susținerea cogniției, la menținerea unei greutăți moderate și poate oferi o anumită protecție împotriva cancerului.

ceai verde
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Ceaiul verde este considerat a fi una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă, care ar putea avea multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Ceaiul verde are antioxidanți polifenoli, inclusiv o catechină numită EGCG. Acești antioxidanți ar putea avea diverse efecte benefice asupra sănătății.

Ceaiul verde are ingrediente funcționale care se pot combina pentru a îmbunătăți funcția creierului și sănătatea cognitivă. Ceaiul verde pare să fie asociat cu o șansă mai mică de afectare cognitivă la vârsta mijlocie și înaintată.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.