Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: aceasta este băutura cu care trebuie să ne începem dimineața. Se bea pe stomacul gol și activează creierul! „Nu este cafeua”

neurochirurgie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Băutura care curăță creierul

Prof. neurochirurg Vlad Ciurea ne învață cum să contribuim la sănătatea creierului nostru de la prima oră a dimineții. Potrivit marelui profesor este extrem de important să activăm corect creierul, bijuteria organismului uman, iar acest lucru nu o facem cu o cafea.

”Noi trebuie să ținem creierul în activitate, și mai mult decât atât, trebuie să îl ținem normal și sănătos. Această activitate de mentenanță a creierului implică foarte multe elemente.

Trebuie să începem dimineața, cu primele raze de soare și cu un zâmbet. Să gândim pozitiv, să ne uităm la ce este frumos, și chiar dacă lucrurile nu sunt chiar cum gândim noi, să deschidem geamul, să fim extrem de optimiști să inspirăm aer curat și să gândim la ce va fi peste zi bine și foarte bine.

De ce este bine să bem apa pe stomacul gol, la temperatura camerei?

Apa de dimineață trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea! Primul lucru, pe stomacul gol, este apă. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă o vreți cu lămâie, da, pe stomacul gol, la temperatura camerei, pentru că pătrunde în corp. Și umidifică tot corpul, curăță tot corpul, hidratează tot corpul.

Citeste si:

Deci această stare pe care am avut-o peste noapte, organismul s-a odihnit, trebuie să îl reactivăm. Și atunci apa pornește organismul!

Mic dejunul nu trebuie să fie pe fugă și nici copios

După care urmează igiena de dimineață și un mic dejun care nu trebuie să fie în fugă. Și nici copios. Trebuie să fie ceva plăcut, ceva, dacă se poate, cu puțină muzică. Și după aceea urmează acea plăcere, pe care o știm cu toții, care place tuturor românilor, nimeni nu contrazice acest lucru, se numește cafeaua de dimineață”, a explicat prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.