Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: „acesta este motivul pentru care suntem mereu obosiți! Nu mai faceți această greșeală dimineața!”

Stilul de viață solicitant și multiplele sarcini de rezolvat ne acaparează viața, iar de multe ori ajungem să ne trezim mai obosiți ca atunci când ne-am culcat.

Celebruș neurochirurg Vlad Ciurea, ne explică o serie de principii de bază pentru a ne simți odihniți și pentru a da randament întreaga zi.

Potrivit marelui profesor, un prim pas stă în trezitul de dimineață.

„Trezirea trebuie să fie dimineaţa, nu la ora 10:00. Dacă ne-am trezit la 9:00 sau la 10:00, sigur suntem obosiţi”.

Importanța micului-dejun

servești micul - dejun

E foarte important ca micul dejun să fie luat în linişte. „Masa trebuie să fie liniştită, fără telefoane, fără o agitaţie în jurul mesei. Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie.”

Citeste si:

Alimentele uşoare sunt ideale pentru masa de prânz.

„Celula nervoasă nu doreşte multă mâncare la prânz. (…) Masa de seară trebuie să fie cât mai uşoară posibilă fără o încărcare cu multe produse de carne şi grase şi fără o suprasolicitare că nu soliciţi numai creierul. Soliciţi pancreasul, soliciţi tubul digestiv, soliciţi inima, nu trebuie încărcare la nesfârşit pentru masa de seară. Din nefericire, un obicei extrem de prost – încărcare cu alcool seara, care nu duce în mod deosebit la ceva bun. De aici urmează o serie întreagă de afecţiuni”, a spus Vlad Ciurea.

„Încă un secret. Cel mai bun prieten al omului, mai ales al creierului, nu este calculatorul, este zâmbetul. Modifici psihicul tău şi capacitatea ta funcţională, iar pentru cei din jur care probabil sunt încordaţi, relaxează totul!”, a mai spus Vlad Ciurea.

„Secretul unei vieți bune este echilibrul”

„Secretul unei vieți bune este echilibrul. Trebuie mereu să avem în vedere să fixăm „cântarul” așa încât grijile, facturile, scandalurile politice și toate problemele care ne afectează să fie contrabalansate de liniște, relaxare, optimism și bucuria de a trăi. Când una cântărește mai mult, înseamnă dezechilibru. Nu îmi spuneți că e greu… Vă spun din proprie experiență: totul se învață. Zi de zi”, a scris pe Facebook neurochirurgul Vlad Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.