miercuri, august 10, 2022

România se confruntă cu un fenomen din ce în ce mai des întâlnit și în restul țărilor europene: scăderea dramatică a numărului de persoane care optează să se vaccineze împotriva coronavirusului. În ciuda avertisemnetelor privind expansiunea variantei Delta sau a recompenselor oferite de către Guvern, cifrele sunt într-o continuă scădere. Profesorul Vlad Ciurea consideră că o contribuție la acest fenomen o au chiar și cadrele medicale care refuză să se vaccineze.

Te-ar mai interesa: Ai celulită? Iată cum scapi de ea cu metode simple...

Potrivit prof. dr. Vlad Ciurea  medicii care se opun vaccinării ar trebui să rămână fără dreptul de liberă practică.

”Este o lipsă de educaţie. Şi mai e ceva. Scuzaţi-mă, eu lucrez într-un spital privat. Directorii numai au întors privirea, aşa, către noi şi ne-am vaccinat toţi. Pe de-o parte, este elementul de conştiinţă, că am părul alb, sunt chirurg şi trebuie să mă duc în faţa unui pacient, iar al doilea, consultaţiile, face to face, te apropii de o anumită persoană.

Şi noi trebuie să respectăm anumite reguli, dacă noi nu le respectăm, cine să le respecte? Noi trebuie să fim un exemplu. Sunt uimit când aud că doamnele asistente sau corpul de brancardieri, sau TESA care lucrează în spital nu se vaccinează”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei două beri. Medic: Între ze...

Importanța vaccinării se învață încă din timpul facultății

”Un medic care le recomandă pacienţilor lui să nu se vaccineze nu e doctor! În Facultatea de Medicină se predă un an întreg (cursul despre – n.r.) bolile infecţioase şi bolile tropicale.  A trebui să ajung în Amazon şi trebuia să fiu vaccinat contra febrei galbene. Şi m-au întrebat: ”Chiar aveţi vaccinul?” Eu aveam o hârtie. Au spus: ”Dacă nu aveţi, nu intraţi, că sigur muriţi”. Şi nu am intrat în Amazon pentru asta”.

Te-ar mai interesa: Scandalul pastilelor cu iod. Rafila reacționează: ...

Dr. Vlad Ciurea e de părere că medicii care le recomandă pacienţilor să nu se vaccineze ar trebui să rămână fără dreptul de liberă practică.

”Ar trebui ca aceşti doctori să fie ei înşişi convinşi că ceea ce spun este corect, iar cuvântul unui doctor este lege pentru pacientul lui şi pentru comunitatea lui, adică familia şi cei apropiaţi. Dacă propovăduieşti asemenea lucruri, înseamnă că tu nu eşti convins de facultatea ta de medicină, pe care ai absolvit-o.

Te-ar mai interesa: Nutriționist de la Harvard: „Acesta este pri...

L-am auzit pe dr. Streinu-Cercel, profesor de boli infecţioase, care a zis clar: doctorului care nu recomandă vaccinul să i se ridice diploma – a spus-o şi aşa şi gândeşte. Gândesc exact la fel”, a mai spus dr. Vlad Ciurea.

Sfaturi pentru cei care nu ştiu dacă să se vaccineze

”Indiferent de vârstă, indiferent de bolile asociate, infierent de condiţiile în care vă aflaţi, ca să putem să evoluăm, să fim o ţară sănătoasă, trebuie să ne vaccinăm. Trebuie să ducem o viaţă normală”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Te-ar mai interesa: Masacrul de la Bucov. Psihiatrul Gabriel Diaconu: ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private