Sari la conținut

Prof. Vlad Ciurea: Ce se întâmplă în creierul nostru când ne rugăm? Legături neștiute

Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Prof. dr. Vlad Ciurea

Puterea rugăciunii este din ce în ce mai des invocată, cu atât mai mult cu cât sărbătorim cea mai mare sărbătoare din ortodoxism: nașterea Domnului Iisus Hristos.  Medicul neurolog Vlad Ciurea, supradenumit și doctorul de suflete, ne explică importanța rugăciunii și corelația rugăciuii cu celulele creierului. Marele profesor ne atrage atenția că fără rugăciune și optimism nu vom reuși să facem nimic în viață.

„Totul în creierul nostru se desfășoară între cei doi poli: optimism și pesimism. Prin structura noastră noi trebuie să influențăm ce gândim, mai ales în această săptămână sfântă, să gândim cât mai optimist, optimist în totalitate, să ne apropiem de cei din familie, de cei dragi și să ajutăm.

Puterea rugăciunii asupra creierului

Am avut o operație foarte grea luni seara. A fost un moment în care mă gândeam să nu operez și totuși mă gândeam la pacient. Am discutat și cu colegii mei dacă să continuăm sau nu intervenția.

Ne doream să ajungă pacientul acasă, pentru a petrece Paștele cu familia. Operația a reușit, dar aflați că toată noaptea din luni spre marți m-am rugat. M-a ajutat Dumnezeu și în vinerea mare a plecat acasă, pe picioare. Cui să mulțumesc? Echipei, spitalului sau să îndreptăm capul spre cer și să îi mulțumesc lui Dumnezeu?

Trebuie să ne rugăm cuiva în care credem, deci dacă crezi în ceva atunci te rogi la acel lucru. Contează puterea gândului. Dacă observați cât de ușor se memorează puterea gândului, de când eram mici, rămâne în structura noastră.

Profesorul Restian a scris o carte în care scria că genele noastre umane probabil ordodoxe este implementată această rugăciune.

Minuni medicale inexplicabile

Prima minune a lui Dumnezeu este nașterea unui copil, Este o minune, o fericire din toate punctele de vedere. Un nou născut emană o lumină. Noi ne adunăm în jurul unui nou născut care emană lumină.

În medicină treci prin fenomene grele de tot. Medicii cu care eu lucrez își fac cruce înainte să înceapă o operație, oricât de simplă ar fi, poate interveni ceva neprevăzut și să ne ajute cel de sus.

Mie mi s-a întâmplat să am momente foarte grele, sângerări mari într-un organ mare cum este creierul.

Am avut o dată un moment dificil în care pusesem multe tampoane în zona respectivă, bolnavul cu capul deschis și cel de lângă mine m-a întrebat: ce facem acum?

I-am zis: ne rugăm la Dumnezeu! Și asta am făcut. Dacă un pacient căruia i-ai deschis creierul pleacă acasă pe picioare, este o minune. Știința și credința merg mână în mână.

Ce se întâmplă în creier când ne rugăm

Sunt niște centre care se activează. S-au făcut experimente umane pe persoane care sunt foarte religioase, se deschid niște centri, s-au deschis ca și centri de religie.

S-au făcut experimente pe oameni în biserici și s-a constatat o activare formidabilă a creierului, o deschidere pe unele zone din creier. Cele mai receptive persoane sunt măicuțele, probabil sunt cele mai credincioase.

Deci există și dovada palpabilă a credinței. Energia colectivă și atunci când se roagă cineva pentru noi, adunarea minților, ajută. Ați văzut când se așează preoții la masă și spun rugăciunea”, a explicat marele profesor.

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel