miercuri, noiembrie 30, 2022

Premieră în România! A fost lansează prima asigurare din România care acoperă costurile aferente unui potențial transplant de celule stem la copii pentru tratarea autismului. Este o inovație atât pe segmentul asigurărilor, cât și pentru industria recoltării de celule stem.

Premieră în România! A fost lansată prima asigurare dedicată cheltuielilor pentru tratarea autismului

Noul produs de asigurare acoperă costurile aferente unei eventuale proceduri de tratare a autismului cu celule stem la copii, în limita sumei de 30,000 RON.

Te-ar mai interesa: Orice viitoare mamă trebuie să știe. Ce se întâmpl...

Potrivit specialiștilor din domeniu, celulele stem recoltate la naștere prezintă potențialul necesar pentru tratarea autismului, intervenție care se poate efectua inclusiv în România.

Tratamentul constă în administrarea unei singure perfuzii, similar unei transfuzii de sânge. În România, costurile asociate procedurii sunt echivalentul a 6,000 de Euro, sumă ce poate fi acoperită integral acum prin asigurarea STEMCare Autism.

Asigurare pentru copiii cu vârsta între 0-1,6 luni

Asigurarea poate fi încheiată pentru copiii cu vârsta între 0-1,6 luni, prima anuală fiind de 110 lei, prin intermediul companiei Stem Sure.

Asigurările vin în sprijinul oamenilor în momentele cele mai dificile din viață

„STEMCare Autism reprezintă un produs de asigurare revoluționar. Și ne bucurăm că împreună cu partenerii de la Stem Sure putem arăta că asigurările sunt produse utile, care vin în sprijinul oamenilor în momentele cele mai dificile din viață. Pentru Eurolife FFH această lansare reprezintă încă un pas înainte în consolidarea portofoliului de produse complementare, noi pentru piața locală, dezvoltate în colaborare cu companii care își doresc la rândul lor să facă diferența pe segmentul de business în care sunt prezenți, în beneficiul clientului final”, a declarat Anita Nițulescu, CEO Eurolife FFH Asigurări România.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...


Accesul la tratamentele cu celule stem tinere, recoltate la naștere, se democratizează!

„Gândiți-vă la ce este în mintea și în sufletul părinților ai căror copii, la vârsta de 2 ani, încă nu le răspund înapoi atunci când aceștia le vorbesc, ori care nu se uită în ochii tatălui sau ai mamei! Acestea sunt reperele profund umane ce ne confirmă relația cu copiii noștri și dragostea pe care le-o dăruim. Când aceste repere nu se regăsesc, suferința părinților este inimaginabilă, mai ales că este răscolită cu fiecare cuvânt ori șoaptă adresată celui mic. Cunosc această suferință deoarece coordonez studiul clinic în cadrul căruia facem aceste tratamente și vorbesc cu părinții ai căror copii beneficiază de această opțiune. De astăzi, însă, această situație se schimbă. Accesul la tratamentele cu celule stem tinere, recoltate la naștere, se democratizează!”, a declarat dr. Bogdan Ivănescu, Directorul General al Stem Sure și creatorul platformei medicale Doctor MiT.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

95% dintre formularele de cerere de tratament completate de către părinți relevă faptul că în cazul celor mici care au fost diagnosticați cu tulburare din spectrul autist, părinții nu s-au gândit să le recolteze celule stem la naștere.

Lansarea acestui tip de asigurare constituie un răspuns responsabil din partea companiilor implicate în domeniu, în contextul în care incidența cazurilor de autism la nivel internațional este în continuă creștere.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...

Autismul este considerat un spectru de tulburări de dezvoltare neuropsihiatrică, cu o largă paletă de manifestări. Cauzele apariției rămân deocamdată necunoscute.

Paralizia cerebrală poate fi abordată cu succes cu ajutorul acestui tip celular. Însă rezultatele pozitive legate de tulburarea de spectru autist au fost o surpriză.

Astfel, după primele două studii clinice desfășurate pe zeci și sute de copii, în care s-a testat profilul de siguranță și eficacitatea acestui tratament, perfuzarea autologă de celule stem recoltate la naștere în organism a arătat că determină îmbunătățiri ale condiției pacientului în 70% dintre cazuri.

Te-ar mai interesa: Medic urolog renumit: Majoritatea bărbaților igno...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private