Sari la conținut

Profesor acuzat că le-ar fi spus elevelor că femeile merită să fie violate dacă…

9 din 10 liceeni din Constanța ar accepta fără rezerve persoane care trăiesc cu infecții cronice în cercul lor de prieteni
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Programul de educație pentru sănătate adresat adolescenților și tinerilor adulți a avut un impact semnificativ în stimularea interesului pentru testare.

Din cuprinsul articolului

Profesor, surprins în timp ce vorbește obscen elevelor. Au mai existat plângeri împotriva profesorului, așadar, nu este la prima abatere. Cum s-a aflat:

În România, neregulile din școli și comportamentele, uneori, abuzive ale cadrelor didactice față de elevi par să fie la ordinea zilei în România.

Un exemplu recent a fost făcut public, după ce mai multe eleve din Arad l-au acuzat pe profesorul de religie pentru un comportament abuziv, manifestat prin folosirea unui limbaj obscen, precum și al unor afirmații deplasate.

Deși declarațiile directoarei instituții lasă de dorit în ceea ce privește posibilele sancționări ale dascălului, poliţiştii s-au sesizat din oficiu.

„Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară s-au sesizat din oficiu. A fost întocmit un dosar penal pentru purtare abuzivă, un bărbat de 45 de ani, din Arad, fiind cercetat pentru adresarea de expresii jignitoare unei eleve de 18 ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Dosar penal

„Avem o echipă de doi inspectori care fac cercetări în liceul respectiv, vor vorbi cu elevele în cauză, cu alţi profesori şi cu profesorul acuzat. Nu există plângeri anterioare acestui caz pe numele acestui cadru didactic.

Măsurile le va lua Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, se poate merge de la tăierea din salariu până la desfacerea contractului de muncă”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul şcolar general, Marius Gondor, citat de Antena 3.

Materie obligatorie

Potrivit Ministerului Educației, Religia face parte din materiile obligatorii pe care elevii trebuie să o studieze până la sfârșitul școlii, în timp ce teologii au încurajat păstrarea ei în programa școlară, susținând că pe lângă informațiile necesare transmise elevilor, Religia le insuflă acestora valori prețioase.

Dar ce trebuie făcut atunci când la ora de religie, elevii sunt tratați diferit, în funcție de sex.

Acesta este și cazul unor eleve ale Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, din Arad, care au povestit în mai multe materiale video postate pe rețeaua socială TikTok despre modul în care sunt tratate de către profesorul de religie.

Potrivit tinerelor, bărbatul de 45 de ani își canalizează atenția pe folosirea unor limbaje obscene inadecvate mediului educațional în care activează.

O elevă de clasa a XII-a a povestit cum profesorul „a început să țină ceva discurs pe care îl are el, despre femei, că merită să fie violate, dacă se îmbracă indecent.

Sunt mulți copii în școală care îl apreciază, pot să înțeleg, poate să pară funny dacă ai 12 ani. Țineți minte că nu e prietenul vostru!”, a transmis aceasta, mesaj la care mai multe eleve au reacționat, confirmând că și ele au fost martore la astfel de discuții.

Elevele au povestit faptul că bărbatul foloseste replici obscene și revoltătoare, abătându-se deseori de la materia pe care ar trebui să le-o predea elevilor de liceu, ajungând să abordeze subiecte care se opun valorilor pe care acesta ar trebui să le transmită tinerei generații, notează playtech.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel