vineri, iunie 2, 2023

Profesorul Constantin Dulcan a revenit în atenția urmăritorilor săi cu precizări importante. În cazul în care ești o persoană stresată, ar fi indicat să iei notițe.

În cadrul unui interviu acordar pentru CSID, prof. dr. Constantin Dulcan a explicat cum putem evita accidentul vascular cerebral sau infarctul.

Pentru că stresul este inamicul numărul 1 al organismului, un rol important în acest sens îl are sistemul parasimpatic din organismul uman.

Te-ar mai interesa: Prof. dr. Leon Dănăilă: “Adevărata maladie Alzheim...

„Sistemul simpatic este cel consumptiv, deci intervine în stres și solicitare. sistemul parasimpatic este cel care ne încarcă de energie.

În meditație, noi încărcăm acest sistem prin mecanismul mitocondriilor. Mai mult decât atât, sistemul parasimpatic este modul de apărare împotriva îmbolnăvirii.

În momentul în care suntem epuizați, suntem foarte vulnerabili la boli. În momentul în care ne scadem vibrația, iar vibrația virusurilor de exemplu, este mai mare decât vibrația noastră, devenim vulnerabili pentru că de fapt, ne scade și imunitatea, capacitatea noastră de apărare față de virusuri.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

Eu am predat cursuri de medicină orientală și am avut întotdeauna grijă să discut de acest raport, yin și yiang, simpatic și parasimpatic în care ce consumi în sistemul simpatic trebuie să ai grijă să refaci, să recuperezi prin sistemul parasimpatic.


Timpul pare mai scurt pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut

Trăim într-o epocă foarte alertă, solicitantă și trebuie să facem foarte multe lucruri. De aceea, ni se pare că timpul nostru este foarte scurt.

Te-ar mai interesa: Oboseala persistentă poate fi un semn al bolilor d...

Când eram miic, ni se părea că timpul este foarte lung, pentru că totul era nou și creierul se implica. Acum, nu ne mai impresionează noutatea și vrem să facem totul cât mai repede. Iar timpul pare mai scurt pentru că sunt foarte multe lucruri de făcut.

Așa că trebuie să ne moderăm activitatea, să găsim soluții pentru a împăca toate lucrurile. În primul rând, trebuie să ne gândim la sănătate. Am tot spus: este o știință să trăim, dar și o artă.

Te-ar mai interesa: Eliminarea acidului uric. Alimente și băuturi reco...

Trebuie să avem un echilibru în toate. Pascal zicea: niciun exces, nici în bine, nici în rău.

S-a făcut o analiză la Harvard despre oamenii care fac accidente vasculare sau infarct la vârstă tânără și despre cauzele acestora. Și s-a demonstrat că toți trecuseră printr-un stres puternic înainte de acest episod grav.

Așa că în toate trebuie să păstrăm un echilibru și să evităm stresul, pe cât posibil” spune prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan.

Te-ar mai interesa: Medic, concediat pe loc după ce i-a prescris înghe...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private