Sari la conținut

Profesorul Leon Dănăilă: Lucrăm mână în mână cu Dumnezeu. Nu m-am simțit niciodată abandonat

Prof. dr. Leon Dănăilă

Din cuprinsul articolului

Profesorul Leon Dănăilă a dezvăluit în cadrul emisiunii 40 de întrbări cu Denise Rifai, de la Kanal D, dacă crede în Dumnezeu.

Celebrul neurochirurg spune că în această ramură a medicinii se lucrează mână în mână cu Dumnezeu și precizează că încă de mic a fost credincios.

„Credeți în Dumnezeu?”, l-a întrebat Denise Rifai pe Leon Dănăilă. Apoi Denise Rifai a citit din presă cazul unei bolnave de cancer pe care Leon Dănăilă a salvat-o. Chiar celebrul neurochirurg a vorbit atunci de „o minune”, potrivit ȘtirileKanalD.

„Noi, ca chirurgi, mai ales în neurochirurgie, lucrăm mână în mână cu Dumnezeu.

Eram la vizită, eram șef atunci. Colegii mei au spus: <Asta e o bolnavă, e moartă, are o tumoră mare, nu mai are nicio șansă>. Eu m-am dus la ea, am văzut că mai respira din când în când.

Atunci am întrerupt vizita, le-am spus: <O duceți în sala de operație, întrerupem vizita și o operăm acuma de urgență?>. Am operat-o de urgență, bolnava după 10 zile și-a revenit, a început să meargă, iar întâmplarea a făcut că fiică-sa lucra la Ministerul de Finanțe.

M-a întrebat cum poate să mă ajute. I-am zis: <Dați o sumă de bani de la Ministerul de Finanțe la Sănătate, să cumpăr și eu aici instrumentar și un nou microscop operator>. Tot pentru binele bolnavilor, n-am primit eu niciun leu, nici n-am vrut.

Eu toată viața mea cea mai mare satisfacție nu a fost averea, nicidecum, ci doar satisfacția profesională”, a spus Leon Dănăilă la „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Leon Dănăilă e foarte credincios!

Neurochirurgul Leon Dănăilă spune că este foarte credincios încă din copilărie.

„Trebuie să crezi în Dumnezeu, dar trebuie să ai și talent, că dacă nu știi să operezi nu te ajută.

Nu m-am simțit niciodată abandonat de Dumnezeu. Am fost de mic credincios. În toată activitatea mea am avut mare credință.

Dumnezeu te ajută. Nu e suficient să treci pe lângă o biserică, să îți faci cruce și gata, ești credincios.

Posturile au o foarte mare importanță. Credința nu e un cuvânt aruncat așa, de oricine. E adevărat că poți să te rogi și pe stradă, că Dumnezeu ascultă ruga”, a mai declarat Leon Dănăilă la” 40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel