Sari la conținut

Profesorul Nicolae Noica, analiză înfricoșătoare: La 40 de ani se petrece un cutremur

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Tot mai multe cutremure din cauza încălzirii globale

Profesorul Nicolae Noica, analiză înfricoșătoare: „Toată lumea pune problema ca la 40 de ani se petrece un cutremur. Împreună cu câțiva colegi am zis să facem o cercetare. În 10 noiembrie 1940 a fost cutremur, la 40 de ani, a avut loc cutremurul din 1977 și atunci ne-am întors și am observat că în cazul cutremurelor din 1818 și 1830 am avut același fenomen”, a spus ministrulNicolae Noica, supranumit „bulină roşie”.

Profesorul Nicolae Noica, analiză înfricoșătoare! După infernul din Turcia, profesorul Nicolae Noica a făcut o analiză a cutremurelor.

Acesta a prezentat, la News Magazine, o cercetare care arată intervalul de timp în care, în România, s-ar putea produce un cutremur major.

„Toată lumea pune problema ca la 40 de ani se petrece un cutremur. Împreună cu câțiva colegi am zis să facem o cercetare. În 10 noiembrie 1940 a fost cutremur, la 40 de ani, a avut loc cutremurul din 1977 și atunci ne-am întors și am observat că în cazul cutremurelor din 1818 și 1830 am avut același fenomen”, afirmă profesorul.

„Un cutremur posibil la noi ar fi după anul 2035 – 2040”

„Grupe de două cutremure se petrec la un anumit interval. Din grafice rezultă că un cutremur posibil la noi ar fi după anul 2035 – 2040.
Dar asta nu înseamnă că administrația noastră să se culce pe o ureche și să nu ia măsuri. Am avea posibilitatea ca până atunci să aducem într-o stare corespunzătoare o bună parte din clădirile noastre”, mai spune ministrul.

„Este o ilegalitate totală să fie scoase bulinele roșii de pe clădirile cu risc seismic. Nu poți să scoți bulinele în speranța că vor putea fi vândute apartamentele.

La ora actuală se petrec lucruri destul de grave, în diverse apartamente, mai ales la clădirile construite între cele două războaie mondiale, unde cărămida era elementul principal, se fac tot felul de modificări în structură. Fiecare proprietar spune că el este proprietarul apartamentului.

Ar trebui dată o legislație pentru ca lucrul astă să fie foarte bine clarificat. Proprietar ești pe spațiul util, nu pe zidurile care țin clădirea de sus în jos”, a declarat Profesorul Nicolae Noica, la Antena 3 CNN.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel