Sari la conținut

Profesorul Vlad Ciurea: „E fantastic acest aliment pentru funcția cerebrală”

Prezent în cadrul unei emisiuni de la Antena 3, renumitul profesor Vlad Ciurea a vorbit despre alimentele care fac bine creierului. De pe listă nu lipsesc carnea, fructele, chiar și ciocolata.

”Foarte multe, foarte multe, dar noi ne ducem în altă parte pentru că alimentația din bucătăria românească este foarte grea, mesele sunt copioase.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Carne roșie, o dată pe lună. Fructe și salate, zilnic”

M-ați întrebat ce face plăcere creierului. În primul rând, carnea, dar carnea slabă de curcan sau de pește. E bine să mâncăm foarte multe fructe, cafea, ciocolată. Îi plac semințele, nucile – sunt făcute pentru creier.

În România există semințe de dovleac. Este fantastică această sămânță pentru funcția cerebrală. Dar și citricele. Toate acestea venind în valuri ajută formidabil în activitatea sa.

Deci este o combinație de mâncare foarte ușoară. Toată mâncarea mediteraneană se bazează pe așa ceva. Uitați-vă la greci: ce am spus eu aici se pune la ei pe masă, plus acel ulei de măsline – cu cât e mai curat și mai extravirgin, cu atât este mai bun.

Deci lucruri foarte simple. Toate acestea plac substanței cerebrale ca să poată funcționa în condiții bune”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

”Este o piramidă a mâncării în medicină și acolo se pune că această carnea roșie se mănâncă o dată pe lună. În schimb, salatele, fructele, în fiecare zi”, a menționat prof. Vlad Ciurea.

Vești bune pentru iubitorii de ciocolată. Neurochirurgul spune că este un stimul bun pentru creier, însă a dezvăluit ce sortiment trebuie să alegem pentru a mulțumi creierul.

Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Ciocolata, un bun stimul pentru creier, ne mișcă înainte”

”Ciocolată, da. Dar nu sunt pentru cea însiropată, ea trebuie să fie cât mai seacă. Cea cu umplutură, cu creme, nu. Cu migdale da, e altceva. În rest, cât mai seacă. Ciocolata amăruie, care nici nu e impregnată cu zahăr.

Este și un bun stimul pentru creier, este și un element de energie pentru creier.

Această cofeină venită din ea ne face și plăcere, ne și mișcă înainte. Mai ales dimineața dacă e consumată, e bine”, a explicat profesorul Ciurea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel