Sari la conținut

Profesorul Vlad Ciurea: Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer

Boala Alzheimer este o tulburare a creierului care distruge încet memoria și capacitatea de a gândi și, în timp, capacitatea de a îndeplini cele mai simple sarcini.

La majoritatea persoanelor cu această boală, simptomele apar mai târziu în viață. Deși estimările variază, experții sugerează că mai mult de 6 milioane de oameni din Statele Unite, majoritatea în vârstă de 65 de ani și peste, pot avea demență cauzată de boala Alzheimer.

Boala Alzheimer este în prezent a șaptea cauză de deces în Statele Unite și este cea mai frecventă cauză de demență la vârstnici.

Demența este pierderea funcționării cognitive (gândirea, amintirea și raționamentul) și a abilităților comportamentale într-o asemenea măsură încât interferează cu activitățile și viața de zi cu zi.

Citeste si:

Severitatea variază și variază de la cel mai blând stadiu, când abia începe să afecteze funcționarea persoanei, până la cel mai sever stadiu, când persoana trebuie să depindă complet de ceilalți pentru activitățile de bază ale vieții de zi cu zi.

Ce este boala uitării

Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit la Antena 3 ce este boala uitării și ce trebuie să facem pentru a o preveni. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece – atrage atenția profesorul.

”Alzheimer-ul, ”boala uitării”, afectează sigur 35 de milioane de oameni și numărul este în creștere. Ca simptom cu toții știm că uitarea este primul simptom. Încă nu s-a găsit un medicament perfect care să vindece, așa că trebuie să ne luptăm să o prevenim.

Sunt zone din lume unde oamenii nu fac Alzheimer sau cazurile sunt foarte rare. Insulele grecești sunt pe primul loc pentru că grecii sunt zâmbăreți, mănâncă foarte curat, natural. Uleiul de măsline este panaceul de prevenție în Alzheimer.

Toate legumele, fructele, apa cât mai alcalină. Aerul și relaxarea cerebrală sunt importante, nu vă supărați, nu vă enervați! Toată lupta se dă în creier, tot ce trebuie să facem este să prevenim să nu apară această boală în afară de stres și de supărare are și o componentă genetică” a explicat Prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.