luni, septembrie 26, 2022

Un expert în sănătate împărtășește trei semne de avertizare ale bolii Alzheimer care încep toate cu litera R.

Dementa descrie un grup de simptome asociate cu un declin cognitiv continuu. Posibil, cel mai cunoscut simptom al stării de distrugere a minții este pierderea memoriei, cu toate acestea, ar putea fi și alte simptome mai subtile decât v-ați aștepta. Un expert împărtășește cei trei R care ar putea apărea în „stadiile incipiente”.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Una din 14 persoane cu vârsta de peste 65 de ani va dezvolta boala Alzheimer de-a lungul vieții, riscul crescând și mai mult odată cu vârsta, potrivit datelor de la NHS.

Având în vedere această predicție uimitoare, Dr. Rhianna McClymont, medicul de familie principal de la furnizorul de asistență medicală digitală, Livi, a împărtășit semnele „deseori respinse” ale bolii Alzheimer.

În timp ce pierderea memoriei este simptomul cheie care leagă aceste semne împreună, semnale de alarmă pot apărea în momentele mici obișnuite.

Din fericire, cei trei R-uri ar putea ajuta la indicarea dacă ai putea suferi de boala care îți răpește mintea.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Dr. McClymont a spus: „Simptomele Alzheimer se agravează progresiv în timp și, în general, pot fi grupate în simptome timpurii, mijlocii și târzii.

Rata de progresie este diferită pentru fiecare și poate fi afectată de alte afecțiuni, cum ar fi accidentul vascular cerebral.

În stadiile incipiente ale bolii Alzheimer, principalele semne și simptome sunt legate de probleme de memorie și pot fi adesea respinse ca o parte normală a îmbătrânirii.”

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Cei trei R includ aceste probleme:

  • Rememorarea conversațiilor sau interacțiunilor recente
  • Rememorarea numelor și a locurilor
  • Rememorarea locului unde ați lăsat elemente precum telefonul și cheile.

Expertul a adăugat că încă un semn care aparține semnelor principale include și incapacitatea de a se gândi la cuvântul potrivit.

În afară de cei trei R, Dr. McClymont a împărtășit și alte semne caracteristice pentru „stadiile incipiente” ale bolii Alzheimer, cum ar fi:

  • Persoana în cauză devine inflexibilă și reticentă în a încerca lucruri noi
  • E greu să iei decizii
  • Schimbări de dispoziție (anxietate)
  • Senzație de agitație și confuzie.

Ea a adăugat: „Multe dintre simptomele în stadiu incipient se agravează, cum ar fi lupta pentru a-și aminti numele familiei și prietenilor și începerea să aibă dificultăți în a recunoaște cine sunt aceștia”.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private