Sari la conținut

Profeția cutremurătoare a unui preot rus despre Rusia. Ce ne așteaptă?

Părintele Gheorghi Edelștein din Kostroma a avut curajul și s-a pronunțat împotriva războiului din Ucraina, afirmând cu tărie că sarcina bisericii este să evite sicriele și să militeze pentru pace.

Din perspectiva marelui părinte, Biserica Rusă Ortodoxă de astăzi este o ,,ramură a sistemului de propagandă”, o „biserică de buzunar” creată de Stalin în 1943.

Potrivit Europa Liberă, Părintele Gheorghi Edelștein a ales calea bisericii crezând că se poate ascunde de Partidul Comunist, însă s-a înșelat.

„Rusia nu poate exista fără agresiune. În istoria ei nu a mai fost un astfel de an. Mi-am spus punctul de vedere în chiar prima zi a războiului, pe 24 februarie. Atât eu, cât și părintele Ioan Burdin, suntem pentru pace, împotriva… cuvântului „război”, din câte cunosc, este acum interzis, nu-l voi folosi.

Sarcina bisericii este să evite sicriele de zinc, indiferent din ce parte ar fi. Biserica Ortodoxă Rusă, în forma sa actuală, a fost creată de Iosif Vissaronovici Stalin, în septembrie 1943. A fost biserica de buzunar a lui Stalin, o ramură a propagandei ruse, o filială a aghitprom-ului și rămâne așa și astăzi.

Am intrat în biserică presupunând, sperând că este singurul loc unde te poți ascunde de Partidul Comunist, de soviete… Apoi mi-am dat seama că nu este așa. Că e Putin, că e Elțîn, că e Hrușciov, pot să repet de 100 de ori că pentru mine sunt toți la fel – sunt căpeteniile țării sovietelor.

Primul ierarh al oricărei biserici ar trebui să îndemne mereu, în fiecare zi, la pace, nu la război”, a spus arhiereul Gheorghi.

Preot rus denunțat de enoriași pentru că la predică a afirmat că se roagă pentru poporul ucrainean

The Guardian a relatat cazul părintelui Ioann Burdin, care a fost denunțat de enoriași pentru că s-a rugat pentru poporul rus. Potrivit noii legi de cenzură militară a Rusiei, mesajul preotului este în contradicție cu cel al Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, care susține Kremlinul.

„Un preot nu poate împărtăși și predica părerile sale personale, pentru că oamenii așteaptă de la el cuvintele Bisericii’, ar fi spus arhiepiscopul.

Când vine vorba de a vorbi împotriva războiului, părintele Burdin nu a fost de acord. „La urma urmei Îi slujesc lui Dumnezeu”, a spus acesta.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, un aliat de încredere al lui Vladimir Putin, a refuzat să condamne decizia Kremlinului de a invada țara vecină, referindu-se la oponenții Rusiei din Ucraina drept „forțe malefice”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.