Sari la conținut

Prognoza meteo 18-24 martie. ANM: Vremea se răcește semnificativ! Vezi zonele afectate

Meteo
Sursă foto: arhivă Doctorul Zlei

Prognoza meteo 18-24 martie. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis  prognoza meteo pentru săptămâna 18-24 martie. Vezi zonele afectate de vreme rece.

Începând din mijlocul săptămânii și până în weekendul următor, există posibilitatea să avem temperaturi ce depășesc pragul de 20 de grade, apoi vremea se răcește brusc.

Vremea pentru ultima parte a lunii martie

Prin urmare, ultima parte a lunii martie se anunță a fi caracterizată de o vreme capricioasă. De la începutul lunii și până la finalul ei, ne vom confrunta cu schimbări bruște de temperatură.

Vremea pentru următoarele săptămâni

Între 18.03-24.03, temperaturile vor fi în general în concordanță cu mediile specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României. Se așteaptă cantități mai mari de precipitații în regiunile estice, sudice și sud-estice, în timp ce în restul țării se vor înregistra în general cantități apropiate de norma acestei perioade.

Între 25.03-31.03, se așteaptă ca temperaturile medii să fie mai ridicate decât în mod obișnuit pentru această perioadă, în întreaga țară, cu accent pe regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de mediile normale, cu un ușor deficit în zonele montane și în nord-estul țării.

Între 1.04-7.04, se preconizează că temperatura medie a aerului va fi peste valorile obișnuite pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în apropierea mediei normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

Între 8.04-14.04, se estimează că mediile valorilor termice vor fi ușor peste cele obișnuite pentru această perioadă, în întreaga Românie. Cantitățile de precipitații se vor situa în general aproape de normele pentru acest interval, în toate regiunile, potrivit ANM.

Meteo. Elena Mateescu: Vremea se va răci semnificativ

Meteo pentru a doua jumătate a lunii martie
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Vremea se va răci semnificativ. Vom vorbi de temperaturi între 5 până la cel mult 13 grade la început, în special în jumătatea nordică a țării, acolo unde primele zile din săptămâna viitoare nu vor mai fi caracterizate de valori care să depășească la nivelul maximelor 7- 8°, în timp ce în sud doar 10-11°. Posibil doar în extremitatea de sud-vest 13 – 14 grade”, a zis, sâmbătă, Elena Mateescu, directorul general al ANM, pentru Antena 3 CNN.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel