Categories: Știrile zilei

ANM anunță noi schimbări ale vremii. Prognoza METEO pentru perioada 22 aprilie – 20 mai 2024. Cumva fi vremea de Paște și 1 Mai?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri, 19 aprilie, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Speciliștii vin cu vești mai bune privind situația vremii, anunțând o ușoară încălzire în în perioada minivacantei de 1 – 6 mai.

„La începutul săptămânii viitoare, vremea va fi rãcoroasã în cea mai mare parte a ţãrii, cu temperaturi modeste pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros şi va ploua local în vestul, centrul şi sud-estul ţãrii şi doar pe arii restrânse în rest.

În zona montanã înaltã, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi local şi temporar în sudul, sud-estul şi nord-estul teritoriului. O încălzire treptată este prognozată de meteorologi din data de 25 – 26 aprilie, când valorile termice vor trece de 20 de grade Celsius”, au explicat specialiştii ANM.

Prognoza meteo 22 – 29 aprilie 2024

Cu excepția extremității de sud-est a țării, unde valorile termice vor fi apropiate de cele normale, temperaturile medii vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în zona sub-montană din regiunile sudice.

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Prognoza meteo  29 aprilie – 6 mai 2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo 6 – 13 mai 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo  13 – 20 mai 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal, în cea mai mare parte a țării.

 

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

8 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

9 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia