marți, noiembrie 30, 2021

Obezitatea poate fi și o consecință a unor factori externi, prezenți încă de când te aflai în burta mamei.

Cel mai recent studiu publicat în jurnalul ştiinţific Nature Communications nu minimizează

Te-ar mai interesa: Super-imunitate la COVID: una dintre marile puzzle...

importanța colosală a stilului de viață, nu ignoră importanţa unei diete echilibrate sau a exerciţiilor fizice suficiente pentru gestionarea greutăţii corporale, ci doar atrage atenţia asupra semnificaţiei mari a expunerilor de mediu în timpul sarcinii pentru susceptibilitatea la boală mai târziu în viaţă, au precizat cercetătorii.

Studiul citat de Press Association uimește prin concluziile sale: Copiii mici care au fost expuşi în perioada prenatală la o substanţă chimică ce se găseşte în produsele cosmetice pot avea un risc mai mare de a deveni supraponderali în primii opt ani de viaţă.

Oamenii

Te-ar mai interesa: Bill Gates: Aceste două strategii ar putea control...

de ştiinţă susţin că femeile gravide expuse la butil-paraben (BuP), un conservant utilizat pe scară largă în produse de larg consum, inclusiv cosmetice şi alimente, au un risc mai mare de a avea copii care sunt supraponderali în primii ani de viaţă.

BuP, care face parte dintr-un grup de substanţe chimice numite parabeni, poate pătrunde în organism prin ingerare sau prin absorbţie prin piele şi poate fi detectat în urină şi sânge.

Tobias Polte de la Centrul Helmholz de Cercetare în domeniul Mediului (UFZ) din Germania şi colegii săi au colectat date de la 629 de perechi mamă-copil între anii

Te-ar mai interesa: Se lucrează deja la un nou vaccin pentru varianta ...

2006 şi 2008.

Expunerea la parabeni a fost evaluată pe baza chestionarelor completate în a 34-a săptămână de sarcină.

După naştere, greutatea corporală şi înălţimea copiilor au fost măsurate în fiecare an. Cercetătorii au descoperit că mamele care au declarat că au utilizat cosmetice care conţineau parabeni aveau concentraţii mai mari ale acestor substanţe chimice în urină, scrie Agerpres.

De asemenea, s-a constatat o ”asociere pozitivă” între concentraţiile de BuP în eşantioanele de urină de la mame şi riscul ca viitorii lor copii să fie supraponderali în primii ani de viaţă. S-a

Te-ar mai interesa: Un medic atenționează. Greșeala pe care o fac mulț...

descoperit că această asociere este mai accentuată la fete.

Testele efectuate pe şoareci au relevat că expunerea la BuP a condus dus la un aport alimentar mai mare şi la creşterea în greutate a descendenţilor de sex feminin.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai lipsă de potasiu – min...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri