Sari la conținut

Progresul campaniei de vaccinare. „Vicepreședintele s-a vaccinat în direct pentru a crește încrederea populației”

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Vaccin anti-covid Pfizer

Autoritățile din Statele Unite ale Americii au început recent campania de vaccinare a populației. În speranța de a oferi încredere în noul vaccin anticoronavirus, vicepreședintele, Mike Pence, a fost imunizat în direct. Mai multe posturi de televiziune au preluat momentul, cu scopul de a ajunge la cât mai mulți americani și de a susține evoluția campaniei de vaccinare.

Începutul campaniei de vaccinare, în Statele Unite ale Americii, a fost marcat de un eveniment încurajator, menit să susțină progresul campaniei de vaccinare. Vicepreședintele Mike Pence a fost imunizat în direct cu scopul de a crește încrederea americanilor în siguranța și eficacitatea noului vaccin anticoronavirus, conform The New York Times.

Soția sa, Karen Pence, s-a vaccinat, de asemenea, cu vaccinul anti-Covid de la Pfizer-BioNTech. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, este programat pentru o imunizare televizată săptămâna viitoare.

În dimineața vaccinării lui Mike Pence, fostul președinte, Donald Trump, a refuzat să distribuie pe posturile sale de televiziune momentul imunizării, deși toate programele au fost rugate să difuzeze procesul live.

În ultimele zile, S.U.A. au raportat peste un milion de cazuri noi. Cu toate că vaccinul poate limita rata de deces, mesajul autorităților despre evoluția pandemiei de coronavirus rămâne neclar și, de multe ori, contradictoriu.

Vicepreședintele Pence a primit prima doză de vaccin anti-Covid și speră ca acest lucru să încurajeze mai mulți americani să se imunizeze în următoarele șase luni. De asemenea, pentru a oferi o oarecare liniște americanilor, vicepreședintele a scris pentru The Wall Street Journal că ”Un al doilea val de pandemie nu va exista”.

Donald Trump, fostul președinte al S.U.A., care s-a recuperat după propria infectare cu virusul SARS-CoV-2, refuză să participe în orice fel de program de promovare a sănătății publice. Acesta este în continuare preocupat de dezvăluirea unor posibile fraude efectuate în timpul alegerilor prezidențiale. Trump a fost tratat cu medicamente experimentale dezvoltate la Centrul Medical Național Militar „Walter Reed”.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel