duminică, noiembrie 28, 2021

Un nou studiu spune că iaurtul probiotic poate fi consumat de femeile însărcinate pentru a se proteja de mercur şi arsenic, două dintre cele mai cunoscute ameninţări din lume. Femeile însărcinate trebuie

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

să aibă grijă de un două corpuri în acelaşi timp şi se pot îmbolnăvi dacă consumă apă sau peşte contaminat cu aceste două substanţe. Cercetătorii de la Londra deţin dovada că bacteriile bune din iaurtul probiotic poate ajuta la eliminarea metalelor grele din organismul mamei.

Iaurtul este accesibil tuturor femeilor, iar fermentarea este simplă. Rezultatele sunt relevante, mai ales pentru Canada, unde expunerea la aceste toxine se produce zilnic, comenează unul dintre cercetători.

În anul 2003 cercetătorii au dorit să observe cum Lactobacillus rhamnosus GR 1, o susbstanţă care ajută la ingerarea

Te-ar mai interesa: Anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu românii car...

bacteriilor bune din iaurt de către organism. În ultimul lor studiu, cercetătorii, au testat teoria pe 44 de şcolari şi 60 de femei gravide care trăiau lângă Lacul Victoria din Tanzania, o zonă cunoscută pentru nivelul ridicat de poluare. Înainte de a le da iaurtul, cercetătorii le au măsurat nivelul de mercur şi arsenic din sânge. Valorile erau incredibil de ridicate. După ce au consumat iaurtul, după un set de analize, s a observat în cazul femeilor o creştere cu 36% a rezistenţei la arsenic şi cu 78% în cazul mercurului.

Chiar şi pentru cele mai banale simtome de dureri de stomac

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

sau inflamaţii ale intestinelor, simpla introducere a bacteriilor bune în organism îmbunătăţeşte starea de sănătate.

Cercetătorii speră să folosească rezultatele testelor pentru a crea şi a promova aceste iaurturi în zonele dezavantajate.

Ana Maria N.

Te-ar mai interesa: Predicțiile medicilor: „Ce este mai greu abia vine...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri