Sari la conținut

Protest al cadrelor medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Zeci de persoane, medici, asistente medicale şi personal auxiliar de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, afiliate Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”, au solicitat în cadrul unui protest un preţ corect pentru gărzile pe care le efectuează, în contextul volumului mare de muncă din secţie.

Pentru jumătate de oră, activitatea UPU a fost întreruptă, acţiunea de protest fiind motivată de faptul că Guvernul, au transmis sindicaliştii, nu a luat în considerare doleanţele angajaţilor din sănătate în materie de salarizare şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, potrivit Agerpres.

„Suntem din ce în ce mai puţini şi din ce în ce mai obosiţi. Noi cei care facem gărzi… Facem multe gărzi şi considerăm că este o solicitare de bun simţ să fim plătiţi la preţul corect. Mai solicităm ca sistemul de malpraxis să fie înlocuit cu despăgubirea pacienţilor pentru prejudicii, introducerea sistemului de monitorizare a bolilor profesionale.

Ştiţi foarte bine că de multe ori ni s-a întâmplat să ne îmbolnăvim, de cele mai multe ori, iar cauza de îmbolnăvire a fost chiar la locul de muncă, chiar dacă am respectat măsurile de protecţie şi atunci am dori ca aceste lucruri să fie evaluate ca boli profesionale”, a transmis Adrian Zoica, membru de sindicat „Solidaritatea”.

Sindicaliştii a arătat că secţia UPU este una dintre cele mai aglomerate din spital, dar în ciuda volumului mare de lucru, angajaţii nu sunt plătiţi cum se cuvine. „Volumul de muncă este foarte mare, personalul este insuficient şi apare un dezechilibru. Un asistent medical nu poate să facă faţă unui număr de 40-50 de pacienţi.

Sunt zile când într-un sector sunt 40 de prezentări, ceea ce este epuizant. Nu ne văităm dar vrem să fim plătiţi la munca prestată”, a declarat Cristina Ezeh, preşedintele Federaţiei ‘Solidaritatea Sanitară’ Buzău.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel