luni, iulie 6, 2020

Mai mulți medici și asistenți medicali de la Spitalul Floreasca au anunțat întreruperea activității, în semn de protest pentru demiterea prof. dr. Mircea Beuran, în urma incidentului femeii arse pe masa de operație. 

Comunitatea medicală din Spitalul Clinic de Urgență București Floreasca dorește să își exprime îngrijorarea față de felul în care este tratat un incident medical regretabil și de lipsa respectului și deontologiei a tuturor celor implicați.
Este îngrijorător cum este prejudiciată imaginea unor medici de prestigiu și a unuia dintre cele mai renumite spitale din România. Este regretabil că înainte de finalizarea oricărei anchete să fie demis din funcție prof. dr. Mircea Beuran.
Solicităm Ministerului Sănătății să ancheteze incidentul dar mai ales situația care a permis ca acest incident să se întâmple. Dorim să semnalăm că situația spitalului este extrem de gravă și că această situație se poate repeta în fiecare zi oricărui medic care își desfășoară activitatea în spital.
În aceste condiții medicii au decis întreruperea activității atât în interesul nostru cât și al pacienților, pentru a ne proteja reciproc. Vom asigura asistența medicală numai pentru urgențele majore conform legislației în vigoare, se arată într-un comunicat.

Parteneri