marți, august 9, 2022

Vasi Rădulescu, medic și scriitor, a lansat pe pagina sa de socializare o provocare pentru 30 de zile. Îți va schimba radical viața!

„Cum ar fi ca în următoarele 30 de zile:

– să faci 45 de minute sport în fiecare zi;
– să citești cel puțin 3 cărți;
– să meditezi 15 minute pe zi;
– să nu te mai plângi de nimic;

– să-ți exprimi cât mai des recunoștința;
– să comunici deschis cu ceilalți;
– să-ți cultivi pasiunile;
– să nu te mai uiți la emisiuni slabe;

Te-ar mai interesa: Lucrezi de acasă? Iată locul din casă pe care ar t...

– să spui mulțumesc;
– să dormi minimum 8 ore pe zi;
– să mănânci sănătos;
– să râzi cât mai mult;
– să renunți la alimente pline de zahăr;
– să înveți ceva nou zilnic.

Cum ar fi? Crezi că poți?”, a scris, luni, medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.


80% din bolile cronice pot fi evitate

80% din bolile cronice pot fi evitate, spune Vasi Rădulescu, medic român. Trebuie doar să evităm sedentarismul, fumatul, să avem prudență la consumul de alcool și, desigur, să avem o alimentație sănătoasă.

„Aproximativ 80% din bolile cronice, incluzând aici boli de inimă, neurologice, metabolice (și diabetul) pot fi evitabile printr-o alimentație sănătoasă, prin evitarea sedentarismului, iar dacă includem și evitarea fumatului și prudența la consumul de alcool, obținem și prevenția în majoritatea cancerelor.

Te-ar mai interesa: Băutura banală care ar putea reduce simptomele end...

Acum te rog mult să mai citești asta o dată. Și încă o dată. Și încă o dată. Avansarea în vârstă nu înseamnă automat boală. Bătrânețea nu vine la pachet cu boala.

Aceasta e o mentalitate nocivă de care trebuie să scăpăm. Dacă avem grijă de noi, cu principii solide zi de zi, ne ținem la distanță de majoritatea afecțiunilor ce pot fi evitabile. Iar medicul rămâne un partener grozav pentru informare corectă, consulturi și analize de rutină, screeninguri pe criterii clare”, a transmis, pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Ce tip de pâine să alegem și de...

„E cumplit să vezi atâta și atâta boală ce poate fi evitată. Și, din varii motive, oamenii pur și simplu refuză să aibă grijă de ei. Și e păcat.

Ține cont de ce am scris mai sus, te rog. Ai grijă la alimentație, fă mișcare, evită fumatul, consumă puțin alcool sau deloc”, a conchis medicul

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private