duminică, decembrie 4, 2022

Odată cu răspândirea virsului SARS-CoV-2 s-au produs o multitudine de modificări în viața personală a oamenilor, la nivel mondial. Fie că este vorba despre o infectare propriu-zisă cu virusul, fie că teama de a fi infectat pune stăpânire pe oameni, atât corpul, cât și mintea pot avea de suferit. În acest sens, specialiștii atrag atenția asupra efectelor negative ce se pot resimți în izolare, care pot afecta în special sănătatea psihică a tinerilor, care se obișnuiesc greu cu restricțiile specifice.

Sănătatea psihică a tinerilor, se pare, este un subiect din ce în ce mai mediatizat în ceea ce privește evoluția pandemiei și urmările provocate de aceasta. Potrivit Adevărul, specialiștii încearcă să explice cum poate afecta acest context actual sănătatea tinerilor, atât la nivel mintal, cât și emoțional. Psihologii sunt din ce în ce mai solicitați din acest punct de vedere, iar părinții apelează la ajutorul specialiștilor pentru a-și explica diferențele de comportament care au apărut la copiii lor.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

„Mulţi copii au făcut depresie. Au fobii, încă nu le conştientizăm, nu mai au motivaţie nici să se întâlnească între ei. Le vom conştientiza când va începe şcoala şi când vor fi nevoiţi să meargă la şcoală. Şi atunci nu vor mai dori să meargă la şcoală, vor avea reacţii ciudate, reacţii violente poate … Ca un animal ţinut în cuşcă, când îi dai drumul nu ştii cum reacţionează, unii nu vor reacţiona bine“, explică psihologul şcolar.

Dacă elevii din clasele mici le spun consilierilor că îşi doresc să se întoarcă în bănci, cei mari deja s-au obişnuit cu „relaxarea“. „Şi-au pierdut motivaţia pentru orice, «de ce să mai intru, şi-aşa nu rezolv nimic cu şcoala asta online, asta e o prostie». Pe de altă parte, s-au obişnuit cu această comoditate. Imaginaţi-vă că sunt copii care nu văd cu zilele decât părinţii, nu e OK”, afirmă Loredana Stroiuleasa, psiholog școlar, potrivit Adevărul.

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

În acest sens, specialiștii susțin ca tinerii să fie încurajați să interacționeze în mod real cu prieteni, pe cât e posibil în contextul pandemic actual.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private