Sari la conținut

Pui totul la frigider? 7 alimente pe care ar trebui să nu le mai puneți în frigider

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

A avea un frigider acasă nu înseamnă că ar trebui să depozitezi totul în el. Iată 7 alimente pe care ar trebui să nu le mai păstrezi în frigider!

Primul nostru instinct este să punem resturile de mâncare în frigider pentru a le păstra proaspete mai mult timp și pentru a ne permite să ne bucurăm de ea mai târziu dacă nu vrem să o aruncăm. Acesta nu ar trebui să fie cazul fiecărui produs alimentar care ți-a rămas. Pentru unele articole, cum ar fi untul, pâinea, legumele sau fructele, depozitarea la rece este esențială, dar la temperaturi de îngheț, mai multe alimente își pot pierde gustul, aroma, culoarea și textura. Deci, haideți să aflăm ce alimente ar trebui să nu mai păstrați în frigider.

Nutriționistul și antrenorul de wellness Avni Kaul a împărtășit lista alimentelor pe care nu ar trebui să le păstrați la frigider.

Kaul spune: „Frigiderele sunt folosite pentru că păstrează alimentele proaspete mai mult timp în comparație cu atunci când ținem alimenele pe masă sau blatul de bucătărie. Cu toate acestea, nu toate alimentele ar trebui să fie păstrate în frigidere și există mai multe motive pentru asta.”

Alimente pe care nu ar trebui să le păstrați niciodată la frigider

Iată 7 alimente pe care ar trebui să le eviți să le ții la frigider, potrivit lui Kaul:

1. Banane

Deoarece bananele sunt native din tropice, nu ar avea sens să puneți un fruct tropical într-un mediu rece. Bananele necesită temperatura camerei din două motive: temperatura caldă ajută fructele să se coacă, iar lumina și aerul încetinesc procesul de degradare.

2. Ierburi proaspete

Ierburile proaspete sunt greu de păstrat proaspete și acest lucru se datorează faptului că sunt depozitate necorespunzător. Busuiocul, cimbrul, rozmarinul și alte ierburi își pierd din aromă și se usucă la frigider. În schimb, așezați-le pe blat, ferit de soarele direct, într-un pahar minuscul cu tulpinile scufundate în apă la temperatura camerei.

3. Ulei

Orice ulei, fie că este vegetal, nucă de cocos, măsline sau alt tip de ulei comestibil, se va întări rapid în frigider. Va fi mai bine să le păstrați în bucătărie pe un raft întunecat și răcoros. Uleiul pe bază de nuci este singurul tip de ulei care poate fi refrigerat.

4. Pui fiert

Refrigerarea puiului gătit mai mult de 2 până la 3 zile îl strică. Nu numai că i se schimbă gustul, dar păstrarea la o temperatură rece strică textura și aroma. Consumul de pui gătit la frigider poate duce la otrăviri alimentare și la multe alte probleme digestive.

5. Miere

La fel ca uleiul, mierea are o durată de valabilitate lungă și nu se strică la temperatura camerei. Păstrarea mierii în frigider o cristalizează și îngreunează scoaterea ei din borcan. Păstrați borcanul cu miere pe un raft rece-întunecat.

6. Mango necopt

Mango crud nu trebuie refrigerat deoarece răcirea le încetinește coacerea. De asemenea, face ca mango să fie tare în textură. Este recomandabil să păstrați la frigider doar mango copt, pentru a le menține tari, dulci și proaspete.

7. Cafea

Umiditatea din frigider poate provoca formarea de condens apos, care nu este bun pentru aroma cafelei măcinate sau din boabe întregi. În schimb, păstrați cafeaua într-un recipient etanș, astfel încât să rămână proaspătă până când vine momentul să o preparați.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel