Sari la conținut

Punctul G există, însă nu la toate femeile. Iată cum afli dacă îl ai

Punctul G a fost subiectul numeroaselor cercetări încă din 1950, atunci când ginecologul Ernst Grafenberg l-a descoperit.

De atunci punctul G este considerat cea mai erogenă zonă a femeilor. “O zonă erogenă localizată pe peretele anterior al vaginului, de-a lungul uretrei, care se va umfla în timpul stimulării sexuale”. Medicul mai explica faptul că stimularea respectivei zone produce un puternic orgasm vaginal femeii, care în unele cazuri poate avea drept rezultat final ejacularea feminină.

Oamenii de știință susțin că o femeie poate afla dacă se află printre norocoasele posesoare a celei mai erogene zone cu ajutorul unui teste bazat pe cantatea de oxid nitric. ”Pentru prima dată în istorie, se poate determina printr-o metodă simplă și eficientă dacă o femeie are sau nu punctual G”, spun cercetătorii.

În 2008, medicii italieni suţineau că “după numeroase controverse bazate pe presupuneri, faimosul punct G, a fost fotografiat!”. Profesorul Emmanuele Jannini  realiza primul studiu care a permis efectuarea unei fotografii care arată punctul erotic feminin. Descoperirea a fost prezentată în cadrul Congresului naţional al Societăţii Italiene a Medicinei Sexuale, iar presa a notat că “exista şi o veste proastă: nu toate femeile au un punct G”. La Repubblica preciza că “dacă nu au punctul G, asta nu înseamnă că nu pot avea orgasm”.

Profesorul Jannini sublinia că “o ecografie special le poate ajuta pe femei să îşi localizeze punctul G, lucru care le va ajuta să îşi cunoască mai bine corpul şi să îşi îmbunătăţească viaţa sexuală. Punctul G este o variabilă anatomică pe care nu o au toate femeile. Este format din diferite tipuri de ţesut, care fac parte si din clitoris, corpuri cavernoase şi terminaţii nervoase, care funcţionează la fel ca erecţia masculină. În general, punctul G este localizat la trei centimetri de partea exterioară a vaginului”.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel