Sari la conținut

Purtarea măștilor în aer liber devine, din nou, obligatorie? Prefectul Capitalei: „Se vor forma aglomerări în jurul şcolilor”

Purtarea măștilor în aer liber devine, din nou, obligatorie? Prefectul Capitalei: „Se vor forma aglomerări în jurul şcolilor”.

Autoritățile sunt îngrijorate de creșterea numărului de cazuri cu varianta Delta a coronavirusului. În acest context se ia în considerare reintroducerea obligativității purtării măștii în aer liber, odată cu începerea școlilor.

Alin Stoica, prefectul Capitalei, a anunțat că se poartă discuții pe marginea acestui subiect, „de ceva vreme”.

Purtarea măștilor în aer liber devine, din nou, obligatorie?

„Discuţiile acestea sunt de ceva vreme şi sunt pentru a asigura siguranţa şi din punct de vedere sanitar, după momentul la care încep şcolile şi ştim că se vor forma aglomerări în jurul şcolilor.

Am avut discuţii despre obligativitatea introducerii purtării măştii pe o rază de 50 de metri sau 100 de metri în jurul școlilor. Lucrul acesta urmează să fie stabilit în următoarea hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență”, a declarat prefectul Capitalei, potrivit Antena 3.

Măsura ar putea să intre în vigoare din 13 septembrie, dată la care încep şcolile.

„Deocamdată nu este vorba de toate spaţiile exterioare, doar de proximitatea şcolilor, unde ştim cu siguranţă că se vor forma aglomerări”, a mai spus prefectul Bucureştiului.

În prezent, purtarea măștii de protecție în aer liber este obligatorie doar în stațiile STB, în târguri și piețe.

Medic: „Toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate”

Reamintim că menagerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Victor Babeş, Simin Aysel Florescu, a tras un semnal de alarmă, în contextul în care 70% dintre paturile dedicate pacienţilor bolnavi de Covid-19 sunt ocupate în Bucureşti.

„Din cauza creşterii bruşte a numărului de cazuri în ultima lună, a trebuit să creştem şi numărul de paturi dedicate pacienţilor cu Covid-19, astfel încât acum două treimi din paturi sunt pentru pacienţi care au Covid-19 şi o treime pentru pacienţii nonCovid-19.

Din aceste paturi dedicate pacienţilor cu Covid-19, 70% dintre ele sunt ocupate în acest moment. Este vorba în special despre paturile care au sursă de oxigen pentru că profilul pacientului este pacient relativ tânăr, fără comorbidităţi, care vine la spital târziu.

Cam la 7, 8 zile de la debutul bolii testat sau netestat, oricum îşi ignoră simptomatologia sau îşi administrează tratament din proprie iniţiativă la domiciliu fără niciun fel de sfat medical, astfel încât ajunge târziu la spital cu insuficienţă respiratorie.

De aceea, toate paturile cu oxigen în acest moment sunt ocupate – cele 70%, iar Secţia de terapie intensivă, din păcate, este din nou plină şi este plină de aproape o lună constant, astfel încât pentru ceilalţi pacienţi care agravează pe secţie suntem nevoiţi să cerem ajutor pentru transfer în alte spitale”, a medicul Simin Florescu, potrivit Digi24.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: