luni, noiembrie 30, 2020
Elena Oceanu

Purtați mască în timpul contactului intim și evitați să vă sărutați. Cam așa sună recomandările unui medic din Canada. Evident, se referă la persoanelor care nu au un partener stabil.

Dr. Theresa Tam, șefa departamentului medical al Canadei, a prezentat regulile de bază prin care poate fi evitată infectarea cu noul coronavirus, în timpul relațiilor intime.

„Sănătatea intimă este o parte importantă a sănătății noastre generale”, a scris dr. Tam. Cu toate acestea, contactul intim poate fi un lucru complicat în timpul pandemiei de COVID-19, în special pentru persoanele care nu locuiesc împreună cu partenerul de viață sau al căror partener are un risc mai mare de infectare cu noul coronavirus.

Purtați mască în timpul contactului intim

Chiar dacă medicul a recunoscut că dovezile actuale indică faptul că există puține șanse de a contracta noul coronavirus prin lichid seminal sau fluide vaginale, cu toate acestea, activitatea intimă cu parteneri noi poate crește riscul de a contracta virusul, prin intermediul sărutului.

„Dacă alegeți să vă implicați într-o relație intimă cu cineva cu care nu locuiți, există câțiva pași pe care îi puteți urma pentru a vă reduce riscul”, a scris dr. Tam.

Sfatul medicului este evitarea săruturilor și a contactului față în față și chiar utilizarea unei măști care acoperă nasul și gura, în timpul contactului intim. ”De asemenea, ar trebui să limitați consumul de alcool sau alte substanțe, astfel încât dvs. și partenerul dvs. să puteți lua decizii sigure,” a adăugat dr. Theresa Tam.

De asemenea, medicul canadian a recomandat să nu întrețineți relații intime dacă partenerul sau voi înșivă aveți simptome COVID-19.

Parteneri