Sari la conținut

Puterea vindecătoare a iubirii și efectele pozitive ale sexualității. Cercetătorii aduc, dacă mai era nevoie, dovezi în plus!

Puterea vindecătoare a iubirii nu este o temă nouă, despre beneficiile sexualității s-a tot vorbit, documentat sau nu.

Cert este că părerea cercetătorilor este unanimă, dragostea este excelentă pentru păstrarea sănătății generale.

Dar cum ne ajută să ne redobândim sănătatea? În mai mult moduri. O activitate sexuală armonioasă este nu doar secretul cuplurilor sudate, ci mai ales soluția optimă în cazul bărbaților de a fi feriți de problemele de sănătate care derivă din confortul general generat de plenitudinea și bucuria unei vieți sexuale împlinite.

Bărbații, în mod special, experimentează mai multă siguranță și le adaugă ani de viață datorită unui confort mental care  dă putere organismului lor să să lupte cu problemele de sănătate.

Euforia experimentată după o partidă de amor este importantă în prevenirea mai multor afecțiuni, creierul secretând dopamină, așa-numitul mediator al motivației.

În lipsa acestui neurotransmițător, secretat în cantitate insuficientă, experimentăm opusul, adică lipsă de energie și chef de viață scăzut.

Dopamina este aceea care te face receptiv la fantezie și îți pune imima în mișcare, astfel că ea va bate mai repede la vederea persoanei dragi.

În timpul orgasmului se eliberează masiv endorfine, făcându-ne să trăim stări de euforie, dar care nu sunt programate să dureze.


Și cum organismului nostru nu îi scapă  nimic, el  intervine secretând ocitocină, pentru a ne  ancora mai mult în realitate și a asigura trecerea la un nou nivel. 
Numit și hormonul atașamentului, ocitocină determina continuitatea și face trecerea la legătura amoroasă trainică.

Astfel, creierul va produce ocitocină ori de câte ori partenerii se strâng în brațe, se mângâie, se sărută sau își fac declarații.

Dar nu doar starea de bine și energizarea organismului sunt influențate de sexualitate, ci și activitatea cardiacă. Studiile au demonstrat efectul pozitiv asupra sistemului cardiovascular.

Cercetătorii de la Universitatea Bristol au monitorizat timp de zece ani activitatea sexuală a unui grup de bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 59 de ani. Potrivit rezultatelor, gradul de mortalitate al celor care au avut două partide de amor pe săptămâna era de două ori mai scăzut decât în rândul celor care nu aveau o viață sexuală care să îi mulțumească.

Și tensiunea arterială are de câștigat dacă mariajul merge bine, pentru că acest lucru contribuie la reglarea nivelului tensiunii arteriale.

În același timp, tumorile maligne de prostată sunt mult mai scăzute în rândul bărbaților care au cinci raporturi sexuale pe săptămână față de cei care au patru până la șapte pe lună.

La femei, se pare că ocitocina, hormon ce se eliberează în timpul orgasmului, joacă un rol important în prevenirea cancerului de sân.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: