Sari la conținut

Putin, atac virulent la adresa rușilor. Ce riscă cei care nu respectă legea

Putin, atac virulent la adresa rușilor care transmit informații false:„Există un singur obiectiv, am vorbit deja despre el – distrugerea Rusiei”, spune  Putin.

Putin ia atacat virulent pe rușii care transmit informații false. Ce riscă cei care nu respectă legea? Ani gri de închisoare. Marina Ovsyannikova nu este singura persoană care este împotriva războiului lui Putin. Cel puțin alte trei persoane l-au criticat pe președintele Rusiei. Conform unei noi legi, cei care sunt împotriva lui Putin riscă ani grei de închisoare. 

Alte trei persoane care l-au criticat pe Vladimir Putin și nu au fost de acord cu războiul împotriva Ucrainei au fost acuzate că răspândesc informații false. Conform unei noi legi, cei trei riscă 15 ani de închisoare.

Citeste si:

Cea mai recentă represiune împotriva libertății de exprimare în Rusia este un semn clar pentru ruși. Liderul de la Kremlin nu va accepta criticile împotriva deciziei sale din partea poporului său, potrivit unui expert, potrivit globalnews.ca.

„Aceasta nu este altceva decât cenzură de război”, a spus Natalia Prilutskaya, cercetător al echipei Amnesty International din Rusia.

Putin, atac virulent la adresa rușilor care transmit informații false. Ce riscă cei care nu respectă legea

Oficialii ruși au acuzat acum doi ruși în Tomsk, un oraș din Siberia, conform legii, și mai ales o influență și bucătar pe nume Veronika Belotserkovskaya, care a folosit Instagram pentru a posta sentimente împotriva războiului. Potrivit lui Priulutskaya, postările influenței nu critică Rusia sau Putin, ci cer încetarea războiului – care acum sunt văzute de Kremlin ca un atac la adresa conducerii sale.

„În circumstanțele actuale, a fi împotriva războiului înseamnă a fi împotriva lui Putin”, a spus Priulutskaya.

Putin îi ataca pe ruși care nu i-au susținut decizia

Miercuri, Putin i-a ataca pe ruși care nu i-au susținut decizia de a intra în război. Președintele spune că „orice popor, și în special poporul rus, va putea întotdeauna să deosebească adevărații patrioți de cetățenii răpiți și de trădători”.

„Bineînțeles că ei (Occidentul) vor încerca să parieze pe așa-numita coloană a cincea, pe trădători – pe cei care își câștigă banii aici, dar locuiesc acolo. Trăiți, nu în sensul geografic, ci în sensul gândurii lor, al gândirii lor de sclavi”, le-a spus el miniștrilor săi. „Orice popor, și în special poporul rus, va putea întotdeauna să deosebească adevărații patrioți de cetățenii răpiți și de trădători și să-i scuipe ca pe o muscă ce le-a zburat accidental în gura”, a spus el. „Sunt convins că o astfel de autopurificare naturală și necesară a societății nu va face decât să ne întărească țara.”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Putin spune cine îi ataca Rusia

Putin a susținut că țările occidentale foloseau persoane din interior pentru a ataca Rusia și a crea tulburări civile.

„Există un singur obiectiv, am vorbit deja despre el – distrugerea Rusiei”, a spus el.

Pentru Prilutskaya, Kremlinul a fost foarte atent în încadrarea invaziei și războiului împotriva Ucrainei, numind-o operațiune militară specială. Pe măsură ce războiul a intrat în a treia săptămână, avea să devină și mai greu pentru ruși să iasă din linie împotriva Kremlinului, a spus ea.

Comentariile lui Putin au venit după ce Marina Ovsyannikova, angajată a televiziunii de stat ruse, a întrerupt un program de știri în direct pentru a protesta împotriva războiului. Ovsyannikova a strigat sloganuri împotriva războiului și a ridicat afișe la cameră în timpul protestului ei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.