Sari la conținut

Putin este bolnav sau trebuie să credem că este? Scurgere de documente secrete!

Vladimir Putin este bolnav sau chiar pe moarte? Presa tabloidă, susținută de o eflorescență bruscă a diagnosticanților Twitter, pare să creadă cu siguranță așa. De când invazia sa din 24 februarie a Ucrainei a început, starea de sănătate în vârstă a președintelui rus în vârstă de 69 de ani a făcut obiectul unor speculații frenetice – speculații pe care secretarul de presă Dmitri Peskov le-a minimalizat, invocând sănătatea „excelentă” a lui Putin.

Boris Karpichkov, un dezertor al KGB în Marea Britanie (și fost ofițer al Direcției șef a II-a, specializat în contrainformații) crede că Putin suferă de boala Parkinson, împreună cu „numeroase” alte boli, inclusiv demență. „El este – sau cel puțin acționează – nebun și obsedat de ideile paranoice”, a declarat Karpichkov pentru ziarul Sun al lui Rupert Murdoch, comparându-l pe Putin în acest sens cu Stalin, care a fost victima a cel puțin un accident vascular cerebral.

Un canal Telegram numit „General SVR” și pretins condus de un fost ofițer de la Serviciul de Informații Externe al Rusiei a declarat că Putin urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale pentru o formă nespecificată de cancer în viitorul apropiat și că, în timp ce se află pe masa de operație, temporarul său înlocuitorul va fi sumbru Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului Național de Securitate al Rusiei, un fost om din KGB și director de multă vreme al uneia dintre agențiile sale succesoare. Patrushev, după cum a documentat New Lines, este, de asemenea, unul dintre cei mai răvășiți ideologi ai regimului.

Revista New Lines ar fi obținut o înregistrare audio din partea unui oligarh rus apropiat de Kremlin care susține că Vladimir Putin este „foarte bolnav de cancer de sânge”, fără să spună, însă, despre ce tip de cancer este vorba.

În înregistrare se mai menționează depre o „notă interă top-secretă”, trimisă de la sediul central FSB, agenția de securitate internă din Rusia, către toți directorii regionali.

Christo Grozev, șeful departamentului de investigații de la Bellingcat, un site care se bucură de încredere, a declarat: „Raportul i-a instruit pe șefii regionali să nu aibă încredere în zvonurile despre starea de sănătate a președintelui, că acesta ar fi în fază terminală.

Directorii au fost instruiți, de asemenea, să respingă orice zvon în acest sens care s-ar putea răspândi în cadrul unităților locale FSB. Potrivit unei surse de la una dintre unitățile regionale care a văzut nota internă strict secretă, această măsură fără precedent a avut fix efectul opus, iar majoritatea ofițerilor FSB au început acum să creadă că Putin suferă într-adevăr de o boală gravă”.

Medic endocrinolog de la Oxford: Putin s-a umflat la faţă şi la gât

Ashley Grossman, profesor de endocrinologie la Universitatea din Oxford, a declarat pentru „New Lines Magazine”: „Putin a fost întotdeauna un bărbat în formă fizică bună, cu un aspect sportiv, subţire. Dar, în ultimii doi ani, s-a umflat la faţă şi la gât. Are aspect de sindrom Cushing, compatibil cu utilizarea de steroizi”.

Steroizii, explică Grossman, sunt de obicei prescrişi pentru diferite tipuri de limfom sau mielom, cancer al celulelor plasmatice, care „poate cauza afecţiuni ale oaselor şi poate afecta cu siguranţă coloana vertebrală şi spatele”.

Steroizii – unul comun este prednisonul – atacă limfocitele maligne care circulă în sânge, dar sunt cunoscuţi şi pentru două efecte secundare.

Primul efect: riscul ridicat de infectare din cauza epuizării celulelor imunitare. „Orice persoană care ia doze mari de steroizi va contracta mai uşor COVID-19”, precizează Grossman, ceea ce ar putea măsurile extreme anti-COVID-19 luate de Putin.

Al doilea efect secundar, notează profesorul de la Oxford, este manifestarea unui „comportament profund iraţional sau paranoic”.

 

 

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel