sâmbătă, octombrie 1, 2022

În ultimii ani, Meghan Markle a trecut printr-o perioadă delicată de sănătate. S-a confruntat cu o problemă care afectează, din păcate, tot mai multe femei.

Este vorba despre o afecțiune neurologică. Migrena este cea mai des întâlnită afecțiune, afectând aproximativ 12-15% din oameni. Este de trei ori mai frecventă ȋn rândul femeilor şi de obicei se moștenește. Este o afecțiune individuală. Unele persoane trec prin 1 sau 2 crize pe an in timp ce altele suferă săptămânal. Crizele pot dura între 4 şi 72 de ore.

Te-ar mai interesa: Atenție, aceste locuri de joacă sunt periculoase! ...

Puțini știu asta. Ce probleme grave de sănătate a avut Meghan Markle

Și Meghan Markle a avut astfel de crize care i-au afectat profund viața. Ducesa de Sussex a spus că „acupunctura și medicina orientală i-au schimbat viața” și că aceste i-au permis să trăiască o viață „fără migrene”, scrie publicația britanică Express.

Cum s-a tratat Meghan Markle?

„Dieta, fluctuațiile hormonale și exercițiile fizice pot avea o influență directă asupra numărului și severității atacurilor de migrenă.

Dacă suferi de migrene, Sawyer îți recomandă să stai departe de anumite alimente, cum ar fi: slănina, cârnații, carnea fiartă, cicolata, brânza feta și cu mucegai, brânza elvețiană, vinul roșu, înghețata, smântână și alimente murate”, a declarat Nutriționistul clinic Susie Sawyer.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Ananasul ameliorează durerea

„Ananasul conține enzima bromelaină, care a fost adesea citată pentru faptul că ameliorează în mod natural durerea, deoarece are proprietăți antiinflamatorii”, a spus Sawyer.

Simptome migrenă

O durere de cap moderată sau severă, resimțită ca o durere pulsatilă pe o parte a capului (unilateral). Majoritatea persoanelor cu migrenă au simptome asociate precum starea de rău și sensibilitatea crescută la lumină și sunet.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Senzația „de pulsație” se agravează atunci când te miști și te poate împiedica să desfășori activități normale.

Migrenele pot duce, de asemenea, la greață, vărsături și sensibilitate crescută la lumină și sunet.

CE CAUZEAZA MIGRENA?

Cauza exactă a migrenei este încă necunoscută dar se știe că este o afecțiune neurologică ce afectează felul cum creierul procesează informația cum ar fi durerea, lumina şi sunetul.

Te-ar mai interesa: Emojiurile, la fel de eficiente ca scalele numeric...

Există un număr de mecanisme ce joacă un rol important aici:
• Schimbări ȋn circulația sanguină şi nivelul de serotonină din creier.
• Unde electrice prin creier (Migrena cu Aură)
• Factori Declanșatori ce pot cauza crizele individuale la persoanele care au deja “limita de
migrenă” scăzută.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private