duminică, iulie 12, 2020

Radiaţiile tehnologiei 5G au efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace. Aceasta este una dintre concluziile unei dezbateri organizate ieri de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. Specialiştii au analizat implicaţiile acestei noi tehnologii asupra omului.

Specialiştii prezenţi la dezbaterea de ieri au prezentat o serie de studii, care arată – au spus ei – nocivitatea reţelelor de telefonie mobilă. Există dovezi că toate procesele biochimice de la nivel celular au la bază procese electromagnetice. De aceea, s-a mai arătat ieri – toate schimbările nivelului şi tipului de radiaţii electromagnetice influenţează fără echivoc omul şi toată lumea vie.

Citește și:

Medicul Anca Niţulescu, participant la dezbaterea organizată de Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei: În anul 2011, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a clasificat radiţia electormagnetică, inclusă în categoria 2G posibil carcinogenetică pentru oameni şi au arătat că implică un risc crescut de tumori celebrale.
Radiaţia 5G are efecte asupra fertilităţii.

De asemenea, sunt efecte complexe asupra neuronilor, hormonilor şi funcţiei cardiace, a mai spus medicul menţionat, care a opinat că România nu are nevoie de reţeaua 5G.

Citește și:

Nu toţi specialiştii sunt, însă, de părere că nivelul radiaţiilor 5G pot afecta omul. Ei afirmă că frecvenţele radio, pe care operează tehnologia, sunt sub nivelul de pericol. În plus, avansul tehnologic ar face să merite eventualele riscuri. Este de aşteptat ca, până în anul 2025, internetul 5G să ajungă în toate oraşele mari din România.

Oncolog: sunt convins că există o legătură

Citește și:

Medicul oncolog Cătălin Costovici a explicat, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, care sunt factorii de risc pentru apariția cancerului. Deși, a precizat că dezvoltarea acestei boli crunte ține mai mult de ghinion decât de stilul de viață, doctorul a explicat că există anumiți factori care cresc riscul.

Unul dintre aceștia este telefonul mobil. ”Sunt convins că există o legătură. Studiile nu sunt foarte concrete, dar există radiații ultramagnetice și asta nu are cum să nu aibă urmări. Oriunde o stimulare repetitivă induce cel puțin o inflamație, iar o inflamație cronică poate din punct de vedere medical să ducă la o problemă de acest gen. Dar probabil nu o să vedem niciodată un studiu foarte serios care să ne spună că expunerea la radiația electromagnetică a telefonului mobil e legată sau duce la cancer, pentru că e presiunea producătorilor”, a explicat dr. Costovici. Citiți întreg interviul pe EVZ.RO.

Parteneri