vineri, februarie 3, 2023

Raed Arafat, anunț despre ziua votului. „Trebuie evitate la maxim astfel de activități”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat la Digi24, că nu există un risc suplimentar de infectare în ziua votului. Condiția necesară este de a se respecta toate măsurile de protecţie stabilite de autorităţi.

Arafat recomandă cetăţenilor să nu profite de ridicarea unor restricţii de circulaţie şi nici să nu participe la manifestări publice după aflarea rezultatelor scrutinului de duminică. Şeful DSU recomandă cetăţenilor să nu participe la manifestări publice după anunţarea rezultatelor.

Te-ar mai interesa: Dorian Popa, pe masa de operație! Probleme serioas...

„Lucrul pe care n-ar trebui să-l vedem acum este ca după finalizarea votului şi anunţarea rezultatelor să nu mai apară din  nou întruniri ca la alegerile locale. După care am văzut că în mai multe locuri au fost chiar  sute de persoane, fără respectarea regulilor. Acestea trebuie evitate la maxim şi trebuie să nu aibă loc. Ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activităţi”, a declarat Arafat.

Raed Arafat: Este posibil vrem să extindem acest parteneriat public-privat

Șeful DSU susține că spitalele private vor ajuta, acolo unde este nevoie și posibil, spitalele de stat. Este vorba de paturile de la ATI, care vor fi suplimentate din mediul privat.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

„Situația la ATI este din păcate… paturile sunt limitate. În parteneriat cu spitale private am reușit să suplimentăm numărul paturilor. Sunt normale astfel de parteneriate când ai nevoie de creșterea capacității. Se folosește orice infrastructură în situația de acum.

La echipamente am încercat să suplimentăm stocul. De săptămâna viitoare vom lua 300 de ventilatoare noi. Nu se pune problema de lipsă de echipamente.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Unde este posibil vrem să extindem acest parteneriat public-privat, unde este posibil. Nu știu cum se va deconta de la Casa de Sănătate banii către spitalele private. În acest mecanism nu poți să pui amortizarea aparaturii sau a salariilor medicilor. Aceste decontări trebuie să fie făcute transparente. Nu a fost nimic care să se discute în spatele culiselor!”, a mai spus Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private