Sari la conținut

Raed Arafat, decizie de ultim moment după explozia de la Crevedia. Ministrul apărării naţionale a aprobat executarea

Seful DSu
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro
Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a luat o decizie de ultim moment privind salvarea unui pacient după tragedia de la Crevedia.

Bilanțul tragediei de la Crevedia după explozia de la Crevedia a crescut. Un cetățean nepalez, cu arsuri peste 90% din suprafața corpului, a decedat în această dimineață. Acesta era internat la Spitalul Bagdasar-Arseni și este a cincea persoană decedată.

În acest context, șeful DSU, Raed Arafat, a cerut transferul unui pacient ars la un spital din Germania.

Raed Arafat a dat ordinul, iar ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea 

„Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei noi misiuni umanitare marți, 5 septembrie, la ora 09.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru transportarea aeriană a unui pacient diagnosticat cu arsuri de la Spitalul Clinic de Urgențe „Bagdasar-Arsenie” din București la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania.

Citeste si:
Crevedia
Sursa foto: realitatea.net

Aeronava militară ce aparține Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat în această dimineață pe ruta București-Lubeck și retur.

Misiunea a fost executată la cererea şefului DSU, Raed Arafat. Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborurilor este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din capitală”, anunță Ministerul Apărării.

Amintim ce a simţit șeful DSU în timpul celei mai puternice explozii de la staţia GPL care funcţiona ilegal în Crevedia.

”Acum în interiorul perimetrului, nu neapărat lângă cisterna sau aproape, au fost pompieri care primesc comanda, care schimbă alți colegi, care lucrează. Şi în plus mai era zonă în spate care eu n-am văzut-o care era accesibilă din partea cealaltă, deci aceste zone au avut pompieri în perimetru.

Mingea asta de foc care a fost foarte mare, ea a atins un perimetru destul de mare și a atins oameni care erau și la distanță, nu erau neapărat foarte aproape. Am văzut ce a însemnat mingea asta, eu eram la o distanță mai mare și am simțit-o. Am simțit căldură pe spatele meu, parcă cineva a venit cu un fier de călcat și mi l-a pus pe spate”, a spus Raed Arafat, la scurt timp după tragicul incident.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.