Sari la conținut

Raed Arafat, despre medicii care pleacă de la UPU și se angajează pe ambulanță

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Sistemul medical din România se confruntă cu o criză la nivel național: medicii din Unitatea de Primiri Urgențe migrează către Serviciul de Ambulanță, creându-se o problemă de personal. Iar acesta din urmă se răsfrânge asupra pacientului care așteaptă ore bune pentru a fi consultat.

Raed Arafat a fost prezent sâmbătă, 30 martie 2024, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia.

Acesta a vizitat secția de primiri urgențe a spitalului. La terminarea vizitei, reporterii alba24.ro l-au întrebat cum comentează faptul că medici din UPU pleacă către Serviciul de Ambulanță.

”Tocmai aici am avut o discuție, pentru că o parte, sau cineva a plecat prin transfer, aprobat de spital, către Serviciul de Ambulanță. Și nu este corect acest lucru. Discuția noastră este mai ales acum că încă o tranșă de medici rezidenți termină specialitatea, să încerce să aducă medici și să îi pătreze deoarece condițiile care se fac sunt foarte bune.

Adică vorbim de condiții chiar de top și condiții foarte avantajoase de a avea o activitate cum te-ai duce în Germania, în Franța, unde același lucru vei găsi aici ca și condiții de lucru.

Și trebuie încurajați medcii care termină la Centrele Universitare să vină se angajeze în aceste secții”, a declarat Raed Arafat.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel