Sari la conținut

Situație fără precedent! Lipsa de personal lasă centrul țării fără medici pentru urgențele oftalmologice. Unde vor putea găsi păcienții îngrijiri în cazuri de urgență

Control oftalmologic
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Centrul țării rămâne fără urgențe oftalmologice

Situație fără precedent! Lipsa de personal lasă centrul țării fără medici pentru urgențele oftalmologice. Unde vor putea găsi păcienții îngrijiri în cazuri de urgență

Lipsa de personal din spitale lasă centrul țării rămâne fără urgențe oftalmologice. Drept urmare, serviciul de urgență din Brașov se află în incapacitatea de a mai acoperi gărzi pe partea de oftalmologie.

Serviciul de urgență a fost desființat începând cu 24 decembrie, din cauza lipsei de personal.

control oftalmologic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Centrul țării rămâne fără urgențele oftalmologice

Una dintre cele mai importante urgențe medico-chirurgicale, cea oftalmologică, nu mai poate fi preluată în spitalele din Brașov, potrivit Europa FM.

Deși la serviciul de urgență din Brașov apelau până acum și pacienți din alte județe, precum Covasna sau Harghita, în momentul de față doar doi medici specialiști se mai pot ocupa de pacienți pe această zonă. Prin urmare,  gărzile de oftalmologie au devenit inexistente

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Brașov, toți pacienții care vin la Brașov, cu urgențe oftalmologice, sunt redirecționați către București, cel mai apropiat centru în care aceștia pot primi îngrijiri în regim de urgență.

Reprezentanții Spitalului Județean Brașov spun că situația este fără precedent.

Au fost făcute demersuri atât către DSP, precum și către alte unități sanitare, în încercarea de a completa lista de gardă cu alți medici, inclusiv din sistemul privat.

Din păcate, însă, până la acest moment însă, solicitările au rămas fără răspuns.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel